Домашното насилие в страната е в големи размери, но след

...
Домашното насилие в страната е в големи размери, но след
Коментари Харесай

Жертви на домашно насилие: 4 бременни жени от Бургас са потърсили помощ само за няколко дни

Домашното принуждение в страната е в огромни размери, само че след зверството с момичето от Стара Загора, митингите и публичният напън за съответни санкции - от ден на ден дами, вземат решение да потърсят помощ. В Бургас единствено за три дни към този момент има над 5 сигнала. Някои от случаите са повече от смущаващи.

Три бременни дами са потърсили помощ единствено в границите на няколко дни, поради това, че са станали жертва на домашно принуждение. Днес Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на един от насилниците. Става въпрос за 28-годишният Георги Кочев, който във вторник упражнил принуждение над 23-годишната си другарка, с която чакали бебе от 7 месеца и живеели на фамилни начала от година и половина. Съдът го остави в ареста, защото с изключение на побоя се заканил и за ликвидиране.

„ Казвал ѝ, че ще я убие. Едновременно с това ѝ нанасял удари в региона на главата, блъскал я и я влачил. Извършителят е бил осъждан, като последното му наказание е през 2014 година за причиняване на междинна телесна щета по хулигански подбуди “, съобщи Зорница Щърбева, представител на Районна прокуратура – Бургас.

Терапия за насилниците - следващия пропуск в системата за отбрана от домашното принуждение

„ На мен той изяснява, че не е правилно изказванието на потърпевшата, че по-скоро назад, тя го е нападнала и даже ми сподели одрасквания по шията “, сподели Владимир Господинов, длъжностен бранител на обвинения.

И още един объркващ случай, който е от края на предходната седмица, само че стана ясно за него едвам през днешния ден, първо в Сутрешния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира ". Жена е потърсила помощ в Центъра по предварителна защита против насилието в Бургас, за това, че е насилвана от своя сътрудник. Заради побоя тя изгубила бебето.

„ Тя е била в четвърти месец, Като по медицински аргументи е трябвало да роди мъртво роден плод, защото въз съществена на физическо принуждение в региона на корема, изтекли са й водите, изгубила е бебето и е трябвало да бъде оперирана по неотложност “, сподели Женя Петрова, шеф на Центъра по предварителна защита против насилието в Бургас.

По този случай към момента тече следствие. Но е заведено дело в съда по Закона за отбрана от домашното принуждение и ще бъде издадена първоначално ограничаваща заповед против насилника. Съдът в Бургас през днешния ден гледа и друга мярка за неотклонение. За случая с принуждение, за който ви разказахме през вчерашния ден. 45-годишният Диан Иванов е упрекнат за това, че нанесъл лека телесна щета на своята брачна половинка и нейния татко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР