Домашното насилие е тежко и травматично преживяване за много хора.

...
Домашното насилие е тежко и травматично преживяване за много хора.
Коментари Харесай

Мобилното приложение „Помогни ми“: Подкрепа за жертвите на домашно насилие

Домашното принуждение е тежко и травматично прекарване за доста хора. Често тези, които се намират в такива обстановки, имат потребност от незабавна помощ и поддръжка. В последно време, мобилните приложения се оказват извънредно потребни в даването на информация и запаси за лица, потърпевши от домашно принуждение . Едно от такива приложения, което се издига като скъп инструмент в тази област, е „ Помогни ми “.

Mобилно приложение „ Помогни ми “. Снимка: „ Информационно обслужване “

Mобилното приложение „ Помогни ми “ бе създадено и показано публично от Снежанка Смилкова, началник отдел „ Управление на планове “ в „ Информационно обслужване “ с поддръжката на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, министъра на правораздаването доцент доктор Атанас Славов, и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това приложение е третото по рода си, след „ еЗдраве “ и „ еCase “, които „ Информационно обслужване “ създава в интерес на обществото, предоставяйки бистрота, гласност и проследимост на процесите.

Как работи „ Помогни ми “?

Лесен достъп до информация – Приложението дава елементарен и безвъзмезден достъп до информация и запаси, които могат да бъдат от жизненоважно значение за лица, станали жертви на домашно принуждение. Този достъп включва адреси, телефони, имейли и работно време на организации и регионални центрове, които дават поддръжка на потърпевшите.

Локационни услуги – Функцията за пречистване по локация разрешава на потребителите да намерят запаси и помощ, налични в тяхната съответна област. Това е извънредно потребно при търсене на незабавна помощ и поддръжка, защото обстановките на домашно принуждение могат да изискват бърза реакция.

Правна информация и права – Приложението дава информация за правата на лицата, потърпевши от домашно принуждение, и по какъв начин могат да получат правна помощ. Този аспект е извънредно значим, защото постоянно жертвите не са наясно със своите права и благоприятни условия за протекция.

Навигация – С функционалността за навигация до местоположението на организацията, към която желае да се свърже потребителят, приложението прави процеса на намиране на помощ още по-лесен и комфортен.

Безплатно евакуиране – Приложението „ Помогни ми “ е гратис и може да бъде изтеглено както от App Store, по този начин и от Гугъл Play, което го прави налично за необятната общност.

Мобилното приложение „ Помогни ми “ съставлява значим инструмент за поддръжка на лица, потърпевши от домашно принуждение. То дава елементарен и бърз достъп до нужната информация и запаси, които могат да оказват помощ на тези, които се намират в уязвими обстановки. Приложението прави забележителна стъпка в битката с домашното принуждение и даване на поддръжка на жертвите му. Надяваме се, че това приложение ще бъде сполучливо употребявано и ще помогне на доста хора в тяхната битка за сигурност и правдивост .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР