Домашно средство срещу плевели е по-добре да се използва от

...
Домашно средство срещу плевели е по-добре да се използва от
Коментари Харесай

Отървете се от плевелите лесно!

Домашно средство против бурени е по-добре да се употребява от скъпите препарати.

Моят комшия постоянно знае кое средство работи и кое не. Неговата градина постоянно е в съвършено положение.

Той ми даде този съвет предходната година, когато ме видя да оскубвам плевелите в градината и по декоративните камъни.

Плевелите нямат късмет, колкото и упорити да са.

Как да подготвите това домашно средство против бурени?

Смесете 4 литра оцет с 250 г сол и 1 чаена лъжичка препарат за чинии.

Напръскайте непосредствено върху плевелите.

Те изсъхват след използване на този разтвор.

Това е просто, само че доста дейно средство.

Изпробвайте и този приказен съвет против листни въшки, също от моя комшия.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да настържете домакински сапун, да го смесите с вода, да разделите тази примес в купички и да ги разпределите към нападнатите растения.

Листните въшки ненавиждат миризмата на сапун и ще се изненадате какъв брой бързо ще оставят на мира растенията.

Още потребни трикове

Оцет
Оцетът е натурален хербицид без химикали. Напръскайте плевелните във вашата градина. Но бъдете деликатни. В противоположен случай ще унищожите и други растения. Препоръчително е да го вършиме рано заран, при слънчево време, тъй като слънчевите лъчи усилват резултата на този натурален хербицид. Не използвайте преди дъжд, даже когато времето е облачно.

Гореща вода
Горещата вода унищожава плевелите съвсем незабавно. Идеална е за разчистване на ъглите към входната врата и стълбите. Внимателно изсипете горещата вода върху нежеланите растения. За растения с по-дълбок корен може да се наложи да повторите този развой.

Сол
Соленият разтвор може да ви помогне да се отървете от плевелите. Смесете 1 част сол и 3 елементи вода. Изсипете разтвора непосредствено върху плевелите. Можете да изсипете малко сол непосредствено върху устойчивите бурени.

Сода за самун
Содата за самун е отлична съставна част за заличаване на плевелите. Вземете пакетче сода за самун и усърдно поръсете всички области, наранени от бурени. Предимството е, че не е нужно да чакате идеалното време, можете да употребявате сода даже когато е облачно и дъждът не е спънка. Повтаряйте един път месечно.

Оцет и препарат за миене на съдове
Смесете 5 мл препарат за миене на съдове и 1 литър оцет. Разбъркайте деликатно и внимавайте да не се разпенва. Можете да употребявате този разтвор, да вземем за пример, сред плочките.

Вижте още: Кюфтета от овесени ядки

Вестници
Навлажнете почвата и по-късно сложете вестници върху плевелите. Навлажнете още един път и покрийте с мулч. Това ще предотврати достъпа на слънчева светлина и затова плевелите няма да порастват.

Царевично брашно
Поръсването на вашата градина с царевично брашно ще попречи на поникването на семената на плевелите. Това, обаче, ще попречи и на други семена да покълнат, тъй че би трябвало да употребявате този способ, единствено когато вашите растения към този момент са поникнали.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР