Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е с

...
Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е с
Коментари Харесай

Социалният патронаж в Куклен с ново оборудване СНИМКИ

Домашният обществен патронаж на територията на Община Куклен е с ново съоръжение. Това заяви кметът Мария Белчева.

Обзавеждането включва значими уреди и техника, нужни за даване на качествена услуга от общественото заведение. Закупени са фризер, ледник, аспиратор, фритюрници и електрическа печка на три равнища и такава с шест квадратни плочи.

Сред уредите са две електрически скари, три броя 15-литрови тенджери, професионален миксер, зеленчукорезачка и други кухненски съоръжения и уреди.

Новото съоръжение е обезпечено с помощта на план „ Закупуване на съоръжение и обзавеждане за домакински обществен патронаж в гр. Куклен”, финансиран с 27 хиляди лв. от Фонд „ Социална закрила” към Министерство на обществената политика и съфинансиран от Община Куклен със сумата от 3000 лв..

Припомняме, че преди година в Куклен работа стартира и първата млечна кухня.

В нея се оферират три хранения – чорба, главно и десерт за деца до 3-годишна възраст.

„ Таксата, която заплащат родителите, е в размер на 1,20 лева, като остатъкът се доплаща от общинския бюджет”, разяснява кметът на Община Куклен Мария Белчева.

Млечната кухня се обитава в постройката на детските ясли, където родителите към този момент получават храната след авансово направени поръчки.

Оборудването за млечната кухня и материалите, с които се извърши ремонта на помещението, са обезпечени от КЦМ АД, а дарената сума е в размер на 9 хиляди лв..
тагове обществен патронаж съоръжение куклен  Социалният патронаж в Куклен с ново съоръжение СНИМКИ  Социалният патронаж в Куклен с ново съоръжение СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР