Домашния крем, който ще ви предложим, ще бъде вашата нова

...
Домашния крем, който ще ви предложим, ще бъде вашата нова
Коментари Харесай

Излекувайте всяка рана с този СТРАХОТЕН мехлем!

Домашния крем, който ще ви предложим, ще бъде вашата нова магия при всяко охлузване, порязване и изгаряне. Особено в случай че имате деца, при които пазенето на раните дълго време от замързяване и разраняване е мъчно, с тази помада цялото семейство ще се прероди и няма да изпитва терзание от произшествия, възпаления, сърбежи и тн.



Какво ви е нужно? 

1/4 с.л. зехтин

2/3 с.л. примес от сухи билки (невен, живовляк, жълт кантарион, черен орех, хидрастис/жълт корен)
 Лесна рецепта за домашно крема сирене Лесна рецепта за домашно крема сирене
Тази елементарна рецепта с малко съставки за крема сирене, което става меко и нежно, ще ви накара да спрете да купувате от магазина, а да си...

2-4 с.л. пчелен восък 

1 с.л. пчелен мед

1/2 ч.л. течен витамин Е

5-6 капки етерично масло (по желание)

Как да приготвите?
 Защо да нанасяте крем за очи и върху устните си? Защо да нанасяте крем за очи и върху устните си?
Изглежда, че подценяваме опциите на кремовете за очи: положителното лекарство може освен да се отърве от бръчките и патешки крайник, само че и д...

За да извлечете най-полезните неща от билките, би трябвало да извършите гореща екстракция. Което значи, че би трябвало да загреете маслото до 40-50 градуса и постепенно ще заливате натрошените билки. Разбърквате по-късно хубаво и затваряте съда, загрявайки го на вода баня. 

Времето за загряване е 3 часа, като на всеки 20 минути би трябвало да разклащате сместа и по този начин ще извлечете всичко потребно от билките. Тази процедура се повтаря в продължение на три дни, а най-после се прецежда маслото.

След това разтопете пчелния восък и в него изсипете екстракта. Разбъркайте ги дружно и прибавете витамин Е, етеричните масла и меда. Бъркайте до момента в който стане съвършено равен и след това съхранявайте в бурканчета, които да могат да се затварят добре (например от бебешки пюренца) в ледник. Може да се съхранява там до 2 години. 

Все отново имайте поради, че в случай че имате нараснала сензитивност към някоя от тези билки не е целесъобразно да употребявате мехлема! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР