Домашните ни любимци са един от видовете с най-добър слух

...
Домашните ни любимци са един от видовете с най-добър слух
Коментари Харесай

Пръскаме средно по 350 лева за коледно-новогодишна заря. Какво им струва на животните?

Домашните ни любимци са един от типовете с най-хубав слух на Земята. С най-силен слух са още прилепът, слонът и конят. Предимството в природата е това, което ги прави уязвими в света на хората. Освен че могат да бъдат рискови за хората, фойерверките нараняват дивите, бездомните и домашните животни. За това предизвестяват от Фондация „ Четири лапи “ на прага на коледно-новогодишните празници.

Защо фойерверките са рискови за животните?

Фойерверките са рискови за животните, тъй като предизвикват неправдоподобен стрес, предизвикат суматоха и комплициране у нищонеподозиращите опашатковци, което може да докара до спомагателни беди.

Основна причина са доста домашни любимци да се губят точно по празниците и завладени от стрес и загуба на ориентировка, да не намират пътя до дома.

Дезориентацията и инстинктът да намерят леговище карат доста животни да губят визия за останалите рискове в близост (като натоварени пътища, дълбоки ями, заграждения), които не могат да преодолеят и изпадат в още по-голяма суматоха, която може да има съдбовен край.

Гърмежите могат да доведат до частична или цялостна загуба на слух и зрение при животните и птиците, както и поведенчески и психологични проблеми.

Могат да причинят съществени физически пострадвания, изключително при бездомните или дивите животни, нетретирани раните водят до мъка и даже гибел.

Всичко гореизброено се равнява на 20-30 минути гледане на светлини за хората. И цяла вечер стрес, който остава с любимците ни за цялостен живот. Нужно ли е да продължаваме да им го предизвикваме всяка Нова година? От „ Четири лапи “ приканват тази новогодишна нощ да бъде друга, а хората да заменят фойерверките с по-смислен метод за отбелязване на празника.

Преди да купите по този начин мечтаните бомбички, помислете и за животните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР