Домашните мравки са два вида - мравки фараони и крадци

...
Домашните мравки са два вида - мравки фараони и крадци
Коментари Харесай

Потопете едно памуче в тази смес и мравките ще изчезнат до часове

Домашните мравки са два типа - мравки фараони и крадци (брауни).

Първите не могат да съществуват без индивида и живеят единствено в жилищни пространства. Другите са приспособени към живота със и без хора.

Обикновено живеят в изби, от време на време крадат храна от жилища. Основната причина за появяването им е неналичието на непорочност в пространствата. Остатъците и трохите притеглят насекомите.
 Не е за поверие по какъв начин с този ТРИК мравките изчезват на секундата (ВИДЕО) Не е за поверие по какъв начин с този ТРИК мравките изчезват на секундата (ВИДЕО)
За страдание всеки се е сблъсквал с мравки вкъщи. Тези инсекти са извънредно неприятни и типът им ни работи отблъскващо. Понякога...

Дори и в най-чистия апартамент мравките могат да се появят, в случай че оставите храна на налични места. Появата на инсекти е допустима и от съседи, които са почнали да се борят с тях. И много постоянно самият човек носи мравки - по движимости, строителни материали, мебели.

Как да се отървете от домашните мравки?

Тъй като мравките са извънредно плодородни и съвсем невидими, е доста мъчно да се отървете от тях. Но съществуват способи за битка с инсекти.

Памуче с оцет. За да разпознават пътищата, водещи до храна, мравките освобождават избрани феромони, когато ги основават. Ако пътеките или по-добре всички повърхности са намазани с разтвор - оцет и вода, тогава мравките ще изгубят ориентацията си.

В идеалния случай гнездото би трябвало да се третира. След това можете да употребявате оцетна примес с малко прибавяне на вода. Изливате в самото гнездо от сместа и унищожите и ларвите. За успеваемост е по-добре да повторите процедурата след няколко дни.
 Ето по какъв начин да изгоним мравките от градината Ето по какъв начин да изгоним мравките от градината
Мравките са скучен пакостник, който лази по растенията ни, постоянно и влиза вкъщи. Със сигурност на никой не му е прелестно да се разсъни от...

Памуче с амоняк. Острата му миризма също дезориентира мравките. Използва се като оцета.

Памуче със сапун. Това ще помогне за понижаване на феромоновите миризми. В бутилка със спрей смесете разтвор от сапун и вода. Получената примес се намазва върху местата, където се натрупват мравки.

Памуче с етерични масла. Мравките не понасят мощните миризми. Ето за какво етеричните масла от карамфил, лавандула, канела, пелин и борови игли могат да оказват помощ в битката против тях. Те се импрегнират с памук и се слагат в местообитанията на насекомите и по техните пътеки.

Памуче с газирани питиета. Попадайки в тялото, те реагират с киселинност и вследствие на това мравката умира. За това содата се смесва със захар и се прибавя малко вода. Полученият разтвор се оставя на всички места, налични за мравките.

Предотвратяването на появяването от мравки е доста по-лесно, в сравнение с да се пробвате да ги изкорените, когато цяла колония към този момент се е настанили в къщата. Необходимо е да се поддържа непорочност в кухнята, не оставяйте храна, трохи, мръсни съдове, затваряйте пакети със зърнени храни и захар, изнасяйте боклука навреме, следете херметичността на стените и таваните, можете от време на време да употребявате национални средства за профилактика (например избършете местата с допустима поява с оцет).

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР