Домашните маски за коса са не по-малко ефективни от продуктите,

...
Домашните маски за коса са не по-малко ефективни от продуктите,
Коментари Харесай

Топ маските, които карат косата да расте двойно по-бързо

Домашните маски за коса са не по-малко ефикасни от продуктите, които се оферират в комерсиалната мрежа. Ако желаете косата ви да е жива, лъскава и гладка, както и да пораства двойно по-бързо, пробвайте някоя от следните маски, приготвени вкъщи.
Маска с червен пипер
Домашната маска с червен пипер укрепва косата и подтиква нейния напредък. Веществата, съдържащи се в лютата фалшификация, задействат циркулацията на скалпа и предотвратяват косопада, защото засягат директно кръвоносната система и космените фоликули.
Ще са ви нужни 1 супена лъжица смес от червен пипер или червен пипер на прахуляк, лъжица зехтин и 1 жълтък.
Разбъркайте добре съставките. Нанесете приготвената примес върху корените на сухата коса, масажирайте. Оставете маската да подейства 20-30 минути като увиете косата си с шапка за душ и забрадка, по-късно изплакнете с вода и намажете скалпа си със зехтин. 15 минути след нанасянето на зехтина, изплакнете главата си с топла вода и шампоан.
Честота на приложение: 1-2 пъти седмично в продължение на един месец.
Маслена маска за коса
За нейното подготвяне ще са ви нужни лъжичка натурално кокосово масло, чаена лъжичка зехтин и чаена лъжичка масло от репей.
Смесете трите типа масло, нанесете сместа върху корените на суха коса и я втрийте усърдно в скалпа. Сложете шапка за баня и покрийте главата си с забрадка, с цел да избегнете оцветяването на облеклата ви. Оставете маската да престои 30-40 минути и по-късно изплакнете главата си с шампоан 2 пъти, с цел да премахнете непотребната лой.
Честота на приложение: един път седмично.
Маска с рициново масло
Ползите от тази маска са в пъти по-големи, в сравнение с от професионалните средства. Това се дължи на наличието на 90% рицинолова киселина в рициновото масло, което интензивно регенерира косата.
Смесете чаена лъжичка рициново масло с един недопечен жълтък и разбъркайте сместа до гладкост.
Нанесете я върху корените на суха коса. Оставете маската да работи 30-40 минути под шапка и забрадка. Изплакнете щедро с топла вода и шампоан.
Честота на приложение: 1-2 пъти седмично.
Маска с квас и горчица
Сместа от тези две съставки освен подтиква растежа на косата, само че и придава мечтаната компактност и разтегливост на косъма.
Смесете супена лъжица суха квас с малко топла вода.
Добавете чаена лъжичка захар и чаена лъжичка суха горчица на прахуляк, разбъркайте усърдно сместа.
Нанесете я върху корените и скалпа, избягвайте контакт с очите.
Оставете маската за 30-40 минути под шапка за душ и забрадка.
Важно: температурата на водата за отмиване на маската не би трябвало да бъде по-висока от 40 градуса по Целзий, в противоположен случай горчицата ще стартира да отделя токсични субстанции.
Честота на нанасяне: не повече от 1-2 пъти седмично, защото маската е много нападателна заради състава на горчица в нея.
Маска с жълтък и мед
От антични времена медът и жълтъкът се смятат за една от най-ефективните за подготвяне на лечебни маски за коса. Медът изобилства от биологично дейни субстанции, чиито състав е еднакъв с кръвната плазма, а жълтъкът е същинска съкровищница от витамини и микроелементи.
Смесете 1 жълтък с две супени лъжици мед.
Разбъркайте сместа и я втрийте усърдно в корените на косата.
Оставете маската да подейства 20-30 минути, след което я изплакнете с топла вода и шампоан.
Честота на приложение: един път седмично.
Домашните маски за коса са не по-малко ефикасни от продуктите, които се оферират в комерсиалната мрежа. Ако желаете косата ви да е жива, лъскава и гладка, както и да пораства двойно по-бързо, пробвайте някоя от следните маски, приготвени вкъщи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР