Домашна рецепта за спиране на косопада , за приготвянето на

...
Домашна рецепта за спиране на косопада , за приготвянето на
Коментари Харесай

Когато баба разбра, че косата ми пада много, ми даде орехи и ми каза да ги сваря – само да видите косата ми сега!

Домашна рецепта за прекъсване на косопада, за приготвянето на която са ви нужни няколко орехови ядки в черупка и още няколко съставки.

Косопадът е противен проблем както за мъжете, по този начин и за дамите. Понижава самочувствието, а от време на време даже скъпите артикули не оказват помощ. Изглежда, че съвсем всякога решение на вашия проблем може да се търси в природата, а това ни дава доста повече изгоди, в сравнение с допускаме.

Днес ви предлагаме да опитате остаряла национална рецепта, която член на групата ни във Facebook показа за читателите на „ За Жената “. А точно, това е рецептата на баба й, която се оказала доста ефикасна за нея, тъй че се надява да помогне на някой с сходен проблем.

Загубата на коса може да бъде породена от редица фактори. Може да се появи при дами, да вземем за пример след раждане, по време на кърмене, под въздействие на мощен cтpec, само че се въздейства главно от сезонни промени и др. Това лекарство освен е уместно за прекъсване на косопада, само че и подтиква космените фоликули. Ето какво ви би трябвало:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

10 ореха в черупката

6 дафинови листа

2 пръчки канела (или 1 чаена лъжичка смляна канела)

15-20 карамфилчета

500 мл вода

50 мл зехтин

2 супени лъжици ябълков оцет

 рецета срещу косопад

ПРОЦЕДУРА:

Сложете орехите в черупката в тенджера, прибавете дафинови листа, канела и карамфил. Напълнете с вода и поставете на огъня. Когато водата стартира да кипи, покрийте тенджерата с похлупак и намалете леко температурата.

Оставете да ври по този начин 10 минути. След това изключете котлона и оставете да изстине последователно под капака. След като изстине, прецедете течността през марля или цедилка. Съхранявайте течността в стъклен буркан с добре затворен похлупак.

Добавете зехтин и ябълчена киселина в буркана, които с изключение на всичко друго оказват помощ за унищожаване на пърхота и придават искра на косата. Можете да съхранявате този естествен артикул в банята при стайна температура.

Употреба : напръскайте кожата на главата и масажирайте в продължение на 10 минути 2 до 3 пъти седмично преди къпане. След това можете да измиете косата си с елементарен шампоан. Изплакнете щедро. Този домакински лек може да се употребява от мъже, дами и деца. Спира косопада, подтиква космените фоликули и предотвратява появяването на пърхот. След тази процедура косата е лъскава, а коренът е по-здрав.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР