Домашен тутманик с кашкавал , мек като душичка – можете

...
Домашен тутманик с кашкавал , мек като душичка – можете
Коментари Харесай

Бърз и лесен тутманик с кашкавал – вкусен и мек като памук! Право в десятката:

Домашен тутманик с кашкавал, мек като душичка – можете ли да устоите на това наслаждение от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това неповторимо наслаждение, с което ще разтопите сърцата на дребни и огромни! Ето по какъв начин се прави невероятният кашкавален тутманик:

Домашен тутманик с кашкавал

Продукти:

200 мл топло мляко

10 г суха квас

1 яйце

100 мл олио

100 мл хладка вода

700 г брашно

1 чаена лъжичка сол

За пълнежа:

кашкавал

1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване от горната страна.

Приготвяне: 

В огромна купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха квас (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което последователно прибавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а по-късно на ръка.

Преди края прибавете една чаена лъжичка сол. Месете до момента в който получите безпрепятствено тесто, което не лепне. Намажете го леко с лой и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои размера си, го премесете върху набрашнена работна повърхнина.

 кашкавален тутманик

Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и благодарение на точилка разточете кора с размера на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска забрадка и оставете за най-малко половин час на стайна температура, с цел да стане тестото ефирно, меко и удвои размера си.

Върху всеки прорез наредете продълговати тънки линии кашкавал на усет. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с авансово разрушения с малко мляко жълтък. По предпочитание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по желание.

Печете в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 25 минути.

 кашкавален тутманик

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР