Домакинствата в Европа предприемат мерки за намаляване на употребата на

...
Домакинствата в Европа предприемат мерки за намаляване на употребата на
Коментари Харесай

Европейците търсят начин да намалят сметките за ток и отопление

Домакинствата в Европа подхващат ограничения за понижаване на използването на електрическа енергия поради терзанията, че високите цени ще се запазят и след края на зимата, написа Bloomberg.

Сметките за ток на Стария континент порастват с невиждана скорост и семействата ще платят приблизително с 54 % повече в сравнение с преди две години, сочат данни на Bank of America. Битовите консуматори употребяват към четвърт от общата сила в Европейския съюз.

Поскъпването движи търсенето на слънчеви панели и изолационни материали.

Покривните слънчеви системи " ще запишат забележителен растеж в Европа ", предвижда Фегард Виик Фолсет, Rystad Energy. " Потенциалът за понижаване на сметките за електрическа енергия с този вид съоръжения внезапно наподобява доста по-атрактивен " поради по-високите цени, показва той.

През 2021 година Франция регистрира максимален интерес — новите съоръжения на слънчеви системи порастват четирикратно, съгласно Rystad. Германия обаче остава отпред по размер, добавяйки 1 600 мегавата потенциал. Растежът се основава на продължава от няколко години наклонност.

В някои страни държавните управления към този момент раздават помощи. Благодарение на еврофондовете Испания и Италия дадоха обещание €3,4 милиарда и €12 милиарда надлежно, с цел да подобрят енергийната успеваемост на домовете до 2026 година Германия и Франция също обехаща мултимилиардни пакети до 2023 година В България се заприказва за връщане на програмата за саниране.

Според немският снабдител на слънчеви решения Zolar, чиито продажби се удвояват през 2021 година, нормалната покривна система носи облага от €27 хиляди за потребителите за 25-годишен интервал.

Използването на нови технологии за понижаване на сметките за електричество и отопление се разграничава в обособените страни. Във Англия, където жилищата са по-стари от тези в която и да е страна в Европейски Съюз, подобряването на изолацията е най-голямото предизвикателство.

За европейските семейства, които имат задоволително средства и тласък, с цел да създадат подобренията, резултатът върху сметките идва незабавно. Но ще отнеме години усъвършенстваната изолираност и слънчевите панели да окажат доста въздействие върху търсенето на електрическа енергия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР