Домакините сме свикнали да си служим с какви ли не

...
Домакините сме свикнали да си служим с какви ли не
Коментари Харесай

Защо НИКОГА да не слагаме шоколада в хладилника

Домакините сме привикнали да си служим с какви ли не трикове и хитрини, с помощта на които освен съумяваме да превърнем елементарните ястия в кулинарни шедьоври, само че и да запазим вкусовите качества на огромна част от питателните артикули.

Дали обаче сте чували за нещо доста значимо, обвързвано с шоколада? Какво оправят множеството хора, когато си закупят няколко броя от магазина и желаят да ги съхраняват за седмици напред? Вероятно първата им мисъл е да слагат сладките произведения в хладилника, смятайки, че ниските температури там няма да разрешат на лакомството да се разтопи и да се скапе с времето.
 Домашният шоколад, който ще ви плени – подготвен за 10 минути Домашният шоколад, който ще ви плени – подготвен за 10 минути
И сами знаете, че домашната храна, без значение дали става въпрос за десерти, съществени, салати, разядки и други, е доста по-вкусна от купе...

Истината е, че точно тук позволяват сериозна неточност. Шоколадът никога не трябва да се съхранява в хладилника. Една от главните аргументи, поради които не би трябвало да вършим това, е че променяме вкусовите качества на какаовото прелъщение.

Втората причина, поради която горещо ви предлагаме да не съхранявате шоколад в ледник, е кондензираната вода, която се образува по неговата повърхнина.

Ако желаете да се възнаграждавате с няколко късчета шоколад в края на работния ден, съветът ни към вас е да го съхранявате в долап, който не е в посредствена непосредственост до котлоните или готварската печка. Така освен ще имате на разположение едно от обичаните си лакомства, само че и ще запазите неповторимия усет на шоколада.
 Ето по това се познава същинският ШОКОЛАД. Спрете да купувате некачествени артикули! Ето по това се познава същинският ШОКОЛАД. Спрете да купувате некачествени артикули!
Шоколадът има безчет почитатели. Тази наслада ни кара да се пристрастяваме към нея и да желаеме да похапваме още и още. Само няколко...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР