Домакините от Сърбия се постараха VIP гостът на Европейската квалификация

...
Домакините от Сърбия се постараха VIP гостът на Европейската квалификация
Коментари Харесай

В Сърбия скриха президента на УЕФА, за да не коментира погрома в София заради БФС

Домакините от Сърбия се постараха VIP гостът на Европейската подготовка с България – президентът на УЕФА Александър Чеферин, да няма какъвто и да било контакт с медиите. Чеферин дойде на стадион " Дубочица " в Лесковац към 30 минути преди началния съдийски сигнал в компанията на двама висши политици – президентите на Сърбия Александър Вучич и на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик. Тримата седнаха и един до различен в ложата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първият човек на УЕФА кацна в Ниш със аероплан на централата в компанията на Директорът на Националните асоциации Зоран Лакович и с кмета на Любляна Зоран Янкович. Те бяха посрещнати още на пистата от президента на ФСС Драган Джаич, заместника му Бранислав Недимович и генералния секретар Йован Шурбатович.

Още преди идването на трите VIP автомобила на лесковацкия стадион, беше обезпечен сериозен кордон. Репортерите освен нямаха никакъв достъп до Чеферин за няколко въпроса, само че даже им беше неразрешено да снимат – и с камери, фотоапарати, само че и с телефони. И с цел да бъдат по-сигурни в осъществяването на задачата си, публицистите бяха отдалечени оптимално от входа или пък непосредствено поканени да се качат на местата си в прес-ложата. Въпреки това, някои фотографи демонстрираха впечатляваща досетливост и съумяха да създадат положителни фрагменти.

По безусловно същия метод беше и напускането му. Чеферин си потегли към 40 минути след края на срещата, като се отби само в съблекалнята на съдиите и в стаята на дежурния пратеник на УЕФА. Едва по-късно беше отворена микс-зоната.

Шефът на европейския футбол съчета визитата си на мача Сърбия – България (2:2) от квалификациите за ЕВРО 2024 с откриването на следващия нов стадион, издигнат със средства от държавното управление в Белград. Това стана в Зайчар, Източна Сърбия, а в церемонията участваха Чеферин и Вучич.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР