Домакини и офис служители са застрашени от синдром на карпалния

...
Домакини и офис служители са застрашени от синдром на карпалния
Коментари Харесай

Топ специалист в хирургията на ръка консултира безплатно в София


Домакини и офис чиновници са застрашени от синдром на карпалния канал, твърди проф. Халил Беклер

Проф. доктор Халил Ибрахим Беклер, експерт по ортопедия и травматология, ще съветва гратис пациенти в София на 22 ноември 2019 година Проф. Беклер е измежду водещите експерти в прилежаща Турция за интервенции на ръка, в това число микрохирургия, простетична и реконструктивна хирургия на ръката. Той идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината.

Човешката ръка е мултифункционален и доста комплициран орган, отбелязва проф. Беклер. С ръцете си се самообслужваме, работим за прехраната си и усещаме посредством досег значими елементи от заобикалящата ни среда. Нарушаването на тези функционалности вследствие от заболяване или контузия се отразява доста на качеството на живот, по тази причина лекуването им изисква намесата на умел експерт с експертиза съответно в тази сфера.

Най-често срещаният ортопедичен проблем, обвързван с ръката, е синдромът на карпалния канал. В предишното това заболяване е свързвано най-вече с дамите домакини, които правят постоянно еднотипна активност с ръцете си. Днес обаче то е необятно публикувано измежду офис чиновници, които не отделят ръка от компютърната мишка, както и измежду всички други хора, които правят повтарящи се придвижвания с китката, спортисти, строители, водачи и други Дължи се на прилепяне на медианния нерв и предизвиква признаци като апатия, мравучкане, изтръпване на пръстите, болежка в китката, уязвимост и ограничение на придвижванията. Ако това положение бъде оставено без лекуване се стига до трайно увреждане на нерва, а единственото дълготрайно решение е хирургичното лекуване.

Най-предизвикателни от професионална позиция обаче са комплицираните микрохирургични интервенции, при които под микроскопско нарастване може да се работи върху тъкани под 1 мм. Благодарение на актуалните микрохирургични техники е допустимо да вземем за пример реплантирането на отсечен пръст до 16-24 часа след случая, при положение на вярно предпазване. При сходен случай най-добре е отрязаният пръст допустимо най-бързо да се сложи в чиста найлонова торбичка и по-късно в студена вода с лед, поучава проф. Халил Беклер. В никакъв случай не трябва да се слага непосредствено върху лед, тъй като тъканите може да изгубят жизнеспособност при заледяване, безапелационен е експертът.

Проф. Халил Ибрахим Беклер има над 30 години опит в региона на ортопедичната хирургия в Турция и Съединени американски щати. Професионалните му ползи са в региона на хирургията на ръка, артропластика, артроскопия, реконструктивна хирургия и лекуване на контузии. В момента практикува в болница VM Medical Park Pendik в Истанбул.

Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с него на 22 ноември в София би трябвало да се запишат авансово на тел. 0878 500 940 или 0879 977 402, както и да дават на място медицинските документи, с които разполагат досега.

 

Повече за „ Медикъл Караджъ “:

Мисията на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ е да подкрепя пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Германия, Израел, Чехия, Украйна, Съединени американски щати и други Благодарение на построените партньорски взаимоотношения с клиники в целия свят и на насъбрания опит, „ Медикъл Караджъ “ може да даде благоприятни условия за второ здравно мнение, диагностика и лекуване за всяка диагноза.Здравно-информационният център спомага във всеки стадий от лекуването – както за връзката с клиниките, по този начин и за организацията към пътуването, като услугите са изцяло безвъзмездни за пациента.

 

Повече за Medical Park :

Болнична група „ Медикал Парк “ (Турция) е основана през 1995 година, учредена на философията, че „ Здравето е главно право на всеки “. Днес сплотява 25 лечебни заведения в 17 града, което я прави най-широко публикуваната болнична мрежа в Турция, и лекува пациенти от над 70 страни. Всички лечебни заведения от веригата „ Медикал парк “ не престават да работят под девиза „ Здраве за всеки “, като дават качествени, само че налични медицински услуги за всички хора, без значение от техния обществен статус и принадлежност. Всички те работят по интернационалните стандарти, като употребяват най-съвременните способи в медицината.

 

За спомагателна информация:

Звезделина Лютфи

Управител на Здравен информативен център

„ Медикъл Караджъ “

тел. 0895770869

www.medikara.bg

 

*публикация

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР