Домакинът Словакия и тимът на Латвия приключиха с победи участието

...
Домакинът Словакия и тимът на Латвия приключиха с победи участието
Коментари Харесай

Словакия и Латвия завършиха световното първенство с победи

Домакинът Словакия и отборът на Латвия завършиха с победи присъединяване си на международното състезание по хокей на лед за мъже. В дуел от Група " А " в Кошице словаците се постановиха с 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 2:0) след дузпи над Дания. В постоянното време срещата приключи 1:1 след гол на Мартин Маринчин за домакините във втората третина и изравнително попадение за Дания на Микел Бьодкер при започване на третата част. В продълженията нов гол не падна, а при наказателните удари Ладислав Над и Михал Кристоф бяха точни за Словакия. В същото време датчаните пропуснаха и при четирите си наказателни удара.

За капитана на Словакия Андрей Секера това бе финален мач с екипа на националния отбор и той бе изпратен с бурни аплодисменти от публиката в залата.

В крайното класиране в Група " А " Словакия приключи на пето място с 11 точки, до момента в който Дания остана на шесто място с 6 точки.

В другата среща в Братислава от Група " В " Латвия надигра Норвегия с 4:1. Скандинавците поведоха през първия интервал с гол на Тобиас Линдстрьом, само че до края на срещата Латвия бе по-добрият отбор и направи цялостен поврат. Микс Индрашис възвърне равенството във втората третина при числено предимство, а в третата Янис Якс, Рихард Маренис и Роналд Кенинеш донесаха триумфа на прибалтийската република.

В крайното класиране в група " В " Латвия приключи на пето място с 9 точки, до момента в който Норвегия остана на шесто място с 6 точки.

Груповата фаза на международното състезание завършва по-късно довечера с дербитата Швеция - Русия в Група " В " и Съединени американски щати - Канада в Група " А ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР