Домакинът на тазгодишното издание на турнира за Купата на африканските

...
Домакинът на тазгодишното издание на турнира за Купата на африканските
Коментари Харесай

Нигерия разочарова домакина Кот д‘Ивоар

Домакинът на тазгодишното издание на шампионата за Купата на африканските нации Кот д " Ивоар загуби с 0:1 на Нигерия в мач от втория кръг в група " А ". В най-интересната среща от шампионата за досега, която се игра пред повече от 60 000 фенове на стадион " Аласан Уатара " в Абиджан, единственото попадение за триумфа на " супер орлите " вкара капитанът Уилям Трост-Еконг от дузпа в 55-ата минута. Нарушението бе отсъдено за фаул против звездата на нигерийците Виктор Осимен в наказателното поле, като обстановката бе прегледана със системата за видео повтаряне, която асистира на съдиите.

Нигерийците първи имаха късмет да отбележат. В осмата минута Виктор Осимен си освободи пространство за удар в наказателното поле и стреля, само че малко над напречната греда.

Минута по-късно Кот д " Ивоар отговори с шут на Кристиан Куаме от вратарското поле, само че Стенли Нвабили реагира с изтънчено избавяне.

В 31-вата минута домакините имаха нов късмет за попадение, откакто Секо Фофана получи доста свободно пространство към себе си и стреля от далечна отдалеченост към левия ъгъл, само че вратарят избави.

В 51-вата минута Осимен пръв стигна до топката в наказателното поле на " слоновете ", а закъснелият Усман Диоманде го изрита в прасеца, като след 4-минутно преразглеждане с ВАР съдията отсъди дузпа, която Уилиам Трост-Еконг осъществя с удар в средата на вратата - 0:1.

В 62-рата минтуа Нигерия можеше да си реши всичко, откакто Виктор Осимен стреля с глава от добра позиция, само че малко около левия непряк дирек.

В 73-ата минута Кот д " Ивоар бе покрай изравнително попадение. Секо Фофана стреля от границата на наказателното поле, само че шансът се усмихна на Нигерия и топката мина около левия непряк дирек, а това бе и последното забавно състояние в мача.

Така " Супер орлите " заемат втората позиция с актив от 4 точки, колкото има и Екваториална Гвинея, до момента в който " слоновете " са трети с 3. Последен в групата е съставът на Гвинея-Бисау без извоювана точка досега.
 Кот д'Ивоар - Гвинея Бисау 2:0 в мач от шампионата за Купата на африканските народи
Успешно начало за домакина Кот д`Ивоар в шампионата за Купата на африканските народи

" Слоновете " победиха Гвинея Бисау
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР