Домакинът на световното първенство Русия загуби с 1:3 от Франция

...
Домакинът на световното първенство Русия загуби с 1:3 от Франция
Коментари Харесай

Русия загуби от Франция в една от последните проверки преди световното първенство

Домакинът на международното състезание Русия загуби с 1:3 от Франция в контролна среща, играна на стадиона в Санкт Петербург. Сборная, която преди три дни претърпя проваляне с 0:3 от Бразилия, този път игра малко по-добре, само че още веднъж сподели че отстъпва с доста на най-хубавите тимове в света.

Два гола за триумфа на Франция вкара Килиан Мбапе, а един път се разписа Пол Погба. Надеждите на Русия за малко върна Фьодор Смолов.

Съставът на Станислав Черчесов беше равносилен в дребни интервали от първата част и разчиташе главно на рушене на играта на противника и правене на доста фаулове.

Първият вратар, който трябваше да се намесва беше Юго Лорис, само че той съумя да отрази удар на Смолов по тревата. След 15-ата минута Франция подвигна оборотите и на няколко пъти сътвори главоболия на съветската отбрана. Удари на Косчелни и Мбапе обаче минаха настрана от задачата.

C'est terminé! Victoire de l'Equipe de France!! Doublé de @KMbappe et un but de @paulpogba (1-3) #RUSFRApic.twitter.com/ubHzggsAXg
— Equipe de France (@equipedefrance) March 27, 2018

Пет минути преди почивката " петлите " съумяха да открият след тъкмо осъществяване на Мбапе. Нападателят получи прекрасен пас от Погба, влезе във вътрешността в наказателното поле, а след лек рикошет в крайници на Роман Нойщедтер ударът му стана неспасяем – 0:1.

Много бързо след подновяването на играта Франция вкара и втори гол посредством Погба. Плеймейкърът извърши по прелестен метод директен свободен удар, а топката влетя в долния десен ъгъл на Андрей Луньов.

След като поведоха с два гола футболистите на Франция започнаха да работят по-предпазливо и на доста по-ниски обороти. Бяха осъществени и доста смени, които понижиха динамичността в срещата.

Все отново в 68-ата минута Фьодор Смолов вкара след една от редките положителни офанзиви на Русия. Нападателят засече съвършено центриране на Игор Смолников и върна очакванията на Сборная.

Руснаците се хвърлиха напред в заключителните минути, само че вместо да стигнат до нещо рисково пред Лорис, получиха трети гол в мрежата си. Негов създател още веднъж стана Мбапе след пас на резервата Блез Матюиди.

За 19-годишният нападател това беше трети попадение с националния екип в неговия 12-и мач.

 Станислав Черчесов недоволства от следващата неточност на съветските футболисти.
© Reuters

Станислав Черчесов недоволства от следващата неточност на съветските футболисти.

Франция реализира първа победа за годината, откакто преди няколко дни отстъпи с 2:3 на Колумбия в доста забавен и трагичен мач. До началото на международното състезание " петлите " ще играят още с Ирландия, Италия и Съединени американски щати. Русия има контрактувани контролни мачове с Австрия и Турция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (25)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР