Домакинът на Купата на Африканските нации Кот д‘Ивоар победи ДР

...
Домакинът на Купата на Африканските нации Кот д‘Ивоар победи ДР
Коментари Харесай

Кот Д‘Ивоар надделя над Конго и се класира на финал за КАН

Домакинът на Купата на Африканските народи Кот д‘Ивоар победи ДР Конго с минималното 1:0 в полуфинален мач и се класира за финала, където ще срещне Нигерия на 11 февруари. Ден по-рано ДР Конго излиза против Република Южна Африка в мач за третото място.

Още в десетата минута попадение на конгоанците, дело на огромната им звезда Седрик Бакамбу, не бе прието поради засада.

В 18-ата минута последва отговор от Кот д‘Ивоар. Стефан Синго центрира за Симон Адингра, който стреля с глава, само че на сантиметри от вратата на ДР Конго. В 29-ата минута гостите имаха късмет да поведат, откакто Йоан Уиса връхлетя върху отскочила топка и нанесе удар към долния десен ъгъл, само че Яхия Фофана избави.

В 40-ата минута Синго центрира за Себастиен Алер, който стреля с глава, само че настрана от вратата. Три минути по-късно Франк Кесие стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му срещна десния непряк дирек. В 49-ата минута Тео Бонгонда можеше да даде задатък на ДР Конго, само че от добра позиция стреля вляво от вратата на Кот д‘Ивоар.

Десет минути по-късно Франк Кесие нанесе внезапен удар, като Лионел Мпаси-Нзау не изглеждаше квалифициран, само че някак съумя да блесне с удивително избавяне. В 65-ата минута разумното се случи и Кот д‘Ивоар излезе напред в резултата. Макс Градел изведе Себастиен Алер на отлична позиция, а нападателят стреля тъкмо под напречната греда и се разписа за 1:0.

Три минути по-късно Алер засече с глава центриране към наказателното поле, само че не съумя да уцели очертанията на вратата. В 71-вата минута Алер шутира от границата на наказателното поле вляво от вратата.

ДР Конго направи опит да стигне до изравнително попадение в 78-ата минута, когато Мешак Елия шутира от границата на наказателното поле, само че в навън. До края на срещата голове не паднаха и Кот д‘Ивоар си уреди край против Нигерия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР