Домакинът Франция почива на ключови играчи за сблъсъка с Уругвай след победа над All Blacks

...
Старши треньорът на Франция Фабиен Галтие направи големи промени на
Коментари Харесай

Старши треньорът на Франция Фабиен Галтие направи големи промени на своя страна за втория мач на домакините от Световната купа по ръгби срещу Уругвай в четвъртък, въпреки че предупреди да не се подхожда лековато към състава на Южна Америка.

Les Bleus откриха турнира с гръмка победа над трикратния победител Нова Зеландия миналата седмица и сега са фаворити да си осигурят място на четвъртфиналите, като надминаха Група А.

Уругвай, който започва своето Световно първенство кампания в Лил тази седмица, завърши на дъното на групата си през 2019 г., но Galthié видя положителни резултати в представянето им в Япония.

„Те победиха Фиджи. Срещу Австралия това беше уважаван резултат“, каза Galthié пред репортери тази седмица, имайки предвид историческото постижение на Уругвай победа над тихоокеанските островитяни преди четири години.

Лос Терос, както е известен Уругвай, отбеляза опит във всичките четири игри на билярд в Япония. Те имат 11 оцелели от 2019 г. в стартовите 15 за първия си мач в четвъртък.

„Те имат големи сърца“, добави Галтие. „Те са отбор с много енергия и агресия.“

„Специален момент“ за южноамериканското ръгби, тъй като Чили се присъединява към Аржентина и Уругвай на Световната купа

Френският треньор задържа само трима играчи от победата на All Blacks, като избра да даде почивка на играчи като номер 8 Грегъри Олдрит, центърът Гаел Фику, фланговият играч Чарлз Оливон, както и капитанът и халфът на схватката Антоан Дюпон.

Бившият халф на тестовата схватка също е без проститутка Жулиен Маршан поради проблем с подколянното сухожилие, получен при победата миналата седмица, резултат, който подобри очакванията за първи успех с трофея на Уеб Елис още повече сред домакинската подкрепа.

На мястото на капитана Дюпон е неговият бивш съквартирант и номер 8 Антъни Джелонч, който направи чудотворно завръщане, след като скъса предна кръстна връзка през февруари.

„Работих много усилено, за да си дам шанса да се върна“, каза Джелонч. „Да се ​​върна за това Световно първенство като капитан е огромен момент на гордост за мен.“

Президент на трибуните                 

От дясното крило за отбора на Галтие ще бъде Луис Биел от Бордо-Бегъл- Биарей, който ще направи едва четвъртото си участие в тестове, след дебюта си през август.

20-годишният играч също ще стане най-младият играч на страната си на Световно първенство, подобрявайки рекорда, държан от контузената звезда Ромен Нтамак.

"Това не означава много за мен, щастлив съм, но не това ще ни помогне да станем световни шампиони," иронизира Биел-Биарей. "Нещата се развиха много бързо за мен. Искам да му се насладя.“

Противниците на Les Bleus в четвъртък ще имат френска нотка в екипировката си, като петима от отбора им са базирани в клуб в родната страна на турнира.

Те включват Castres scrumhalf Сантяго Арата, който се възстанови от счупена ръка през май, за да започне първия си тест от ноември 2021 г.

Освен това президентът на Уругвай Луис Лакал Поу ще бъде на трибуните, за да гледа мача.

„Има значение, ние играем, за да представляваме много хора. Фактът, че той е там, е друга причина за това“, крилото на Ванес Никола Фрейтас каза. „Хубаво е да знаете, че ние представляваме най-доброто от нашата страна.“

Мачът се провежда на 50 000-капацитетния Stade Pierre-Mauroy в Лил, домът на градския футболен клуб, който спечели последната от своите четири титли на Франция през 2021 г.

Въпреки че срещата се играе по-близо до белгийската граница, отколкото до професионална екипировка за ръгби от най-висок клас, билетите за мача са разпродадени от месеци.

„Това е футболен регион, което си мислите когато идвате от югозапад", каза Джелонч от Франция. „Много сме щастливи да видим всички фенове на ръгбито тук и ще се опитаме да им дадем възможно най-доброто зрелище."

(FRANCE 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР