Домакинът Франция е сред 34-те държави, които призоваха Международния олимпийски

...
Домакинът Франция е сред 34-те държави, които призоваха Международния олимпийски
Коментари Харесай

България пак се ослушва, докато 34 държави се обявиха против участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 г.

Домакинът Франция е измежду 34-те страни, които приканиха Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани присъединяване на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 година, съобщи ДПА.
 
Съединени американски щати, Англия и Австралия също са измежду обявилите се против присъединяване на съветските и беларуските спортисти. В взаимно изказване през вчерашния ден тези страни се аргументираха с това, че " умишлената непровокирана и неоправдана война на Русия (срещу Украйна) е улеснена от беларуското държавно управление ".
 
Президентът на МОК Томас Бах съобщи през декември, че организацията е изправена пред " огромна алтернатива ", с цел да подсигурява, че спортистите няма да пострадат вследствие на спортни наказания.
 
Украинският президент Володимир Зеленски обаче разяснява, че допускането на Русия до надпреварите в Париж би било еднакво на това да се покаже, че " терорът е по някакъв метод допустим ".
 
Самият МОК удостовери предишния месец, че има намерение да поддържа глобите против съветските и беларуски публични представители преди идната Олимпиада във френската столица, само че добави, че ще прегледа опцията спортистите от двете страни да се състезават под безпристрастен байрак.
 
В днешното си изказване 34-те страни, противопоставящи се на присъединяване на Русия и Беларус в игрите, приветстват   " придържането на МОК към съществуващите наказания ", само че показват, че предлагането за присъединяване под безпристрастен байрак повдига " доста въпроси и опасения ".
 
Държавите, подписали изказването
Австрия
Белгия
Канада
Хърватия
Кипър
Чехия
Дания
Естония
Финландия
Франция
Германия
Гърция
Исландия
Ирландия
Италия
Япония
Република Корея
Латвия
Лихтенщайн
Литва
Люксембург
Малта
Нидерландия
Нова Зеландия
Норвегия
Полша
Португалия
Румъния
Словакия
Словения
Испания
Швеция
Обединеното кралство
Съединени американски щати
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР