Долу Китайската комунистическа партия, долу Си Цзинпин.Такива възгласи се чуваха

...
Долу Китайската комунистическа партия, долу Си Цзинпин.Такива възгласи се чуваха
Коментари Харесай

Долу Си Цзинпин! Долу ККП - безпрецедентни протести в Шанхай

" Долу Китайската комунистическа партия, долу Си Цзинпин ".

Такива възгласи се чуваха из Шанхай по време митинги против Коронавирус ограниченията, които прераснаха в открити апели за промяна на властта, съобщи Ройтерс.

上海乌鲁木齐路 最新视频
民众齐声高喊 “共产党下台 习近平下台 ”
马路对面的警察并未阻止
— 李老师不是你老师 (@whyyoutouzhele)

Демонстрации против строгите ограничавания се организираха в доста градове на Китай, подклаждани от недоволството след избухналия пожар в жилищна постройка в Урумчи (столицата на северозападната провинция Синцзян), при който умряха 10 души. Трагедията провокира развълнуван публичен спор, в който мнозина допуснаха, че починалите не са съумели в точния момент да се измъкнат поради заключени порти, защото постройката е била сложена под непълен локдаун.

Властите отхвърлиха ограниченията да са попречили евакуацията и избавителната интервенция, само че това не успокои ядосаните китайци, които съвсем три години към този момент минават през продължителни интервали на локдауни и отваряния. В Шанхай, най-многолюдният град на Китай, хора се събраха нощес за бдение със свещи, което в ранните часове на деня прерасна в митинг.

Докато огромна група служители на реда ги наблюдаваше, стачкуващите държаха празни листове хартия - знак на митинг против цензурата. По-късно те крещяха:

" Да се анулира затварянето в Урумчи, да се анулира затварянето в Синцзян, да се анулира затварянето на целия Китай! ".

По същото време друга огромна група стартира да вика апелите за свалянето на ККП и Си Цзинпин. 

Това се случва малко повече от месец, откакто китайският водач си обезпечи рекордния от Мао насам трети петгодишен мандат отпред на КНР.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР