Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес

...
Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес
Коментари Харесай

Русия затегна контрола върху интернета

Долната камара на съветския парламент - Държавната дума, одобри през днешния ден с огромно болшинство на трето и последно четене законопроект, който цели да ускори държавния надзор върху интернет, предадоха Ройтерс и АП.

Проектът би трябвало да бъде утвърден и от горната камара - Съвета на федерацията - и да бъде подписан от президента, с цел да влезе в действие. Новата законодателна мярка изисква от доставчиците на интернет на съветска територия да конфигурират принадлежности, които да насочват съветския интернет трафик през сървъри в Русия. Това би повишило опциите на държавните служби да управляват информацията и ще сътвори усложнения на потребителите да заобикалят рестриктивните мерки на управляващите, а евентуално ще утежни качеството на връзката.

Вносителите на законопроекта са декларирали, че мярката е нужна за отбраната на страната от хакерски атаки и е обусловена от нападателната съгласно тях нова политика за кибернетична сигурност, призната предходната година в Съединени американски щати. Новият закон е защитна мярка, ако Съединени американски щати или друга враждебна страна отрежат достъпа на Русия до интернет, споделят още вносителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР