Долната камара на румънския парламент гласува късно в сряда законови

...
Долната камара на румънския парламент гласува късно в сряда законови
Коментари Харесай

Румъния смекчи наказания за подкупни чиновници

Долната камара на румънския парламент гласоподава късно в сряда законови промени, които декриминализират някои случаи на корист със служебно състояние и понижават санкции за подкупни служители, съобщи Ройтерс.

Ако измененията влязат в действие, ще отпаднат стотици случаи на злоупотреби, които се проверяват сега. Опозицията и президентът Клаус Йоханис се зарекоха да се борят да не позволен промяната на наказателния кодекс, като президентът даде обещание да я нападна пред Конституционния съд.

Съгласно измененията злоупотребата със служебно състояние към този момент няма да е закононарушение, в случай че прокуратурата не успее да потвърди, че е осъществена за персонална полза на чиновника или на неговите най-близки родственици.

Друга смяна планува служител, който злоупотреби с ситуацията си против по-малко от минималната месечна заплата ($474) да не бъде наказателно преследван.

Максималната присъда за корист със служебно състояние се понижава от 7 на 5 година затвор, а наказаните над 60-годишна възраст ще излежават единствено 1/3 от наказването си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР