Долната камара на полския парламент одобри днес промените в изборния

...
Долната камара на полския парламент одобри днес промените в изборния
Коментари Харесай

Долната камара на полския парламент също прие промените в изборния закон

Долната камара на полския парламент утвърди през днешния ден измененията в изборния закон, позволяващи да се проведат отсрочените поради ковид президентски избори според механизъм, допускащ гласоподаване по пощата и обичайно гласоподаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Управляващата партия Право и правдивост се опита да организира вота на 10 май, както той беше плануван в началото, само че единствено по пощата поради пандемията, само че този проект пропадна. Вчера вечерта измененията в изборното законодателство бяха признати в доминирания от опозицията Сенат, горната камара на Народното събрание. По време на дебатите там опозицията внесе още промени в текста.

Без маски в Полша, само че със съблюдаване на отдалеченост

Сега след утвърждението на импортираните промени, нормативният акт би трябвало да бъде подписан от президента, с цел да се трансформира в настоящ закон. Тогава ръководителят на долната камара Елжбета Витек ще разгласи датата на изборите.

Управляващата партия желае провеждането допустимо най-скоро на вота, тъй като към този момент президентът Анджей Дуда, който е неин съдружник и се бори за преизбиране, е отпред в допитванията. Право и правдивост се тормози, че поддръжката за Дуда ще отслабне тъй като изолацията, наложена поради ковид, се отразява върху полската стопанска система. Вчера едно допитване даже сподели, че Дуда може да изгуби на втория тур на президентския избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР