Долната камара на парламента на Канада прие програма за субсидиране

...
Долната камара на парламента на Канада прие програма за субсидиране
Коментари Харесай

Канада с огромна икономическа програма срещу пандемията

Долната камара на Народното събрание на Канада одобри стратегия за субсидиране на заплатите в събота като най-голямата икономическа мярка в страната след Втората международна война, с цел да помогне на бизнеса и чиновниците да преминат през рецесията, провокирана от ковид, заяви Агенция Франс Прес.
Камарата на общините не заседава, само че организира изключителна сесия в средата на Великденския уикенд, с цел да одобри програмата за 73 милиарда $ (52 милиарда щатски долара), която има за цел да изплати на фирмите 75 % от заплатите на чиновниците им, с цел да избегнат всеобщи съкращения.
Премиерът Джъстин Трюдо участва на сесията. Той беше в изолираност в дома си от месец, откакто брачната половинка му се болести с вируса.
За да влезе в действие, текстът към момента би трябвало да бъде признат от Сената, което се чака да стане по-късно в събота.
Трюдо, като напомни жертвите на Канада и в двете международни войни, акцентира, че битката с вируса „ не е война “, само че „ това не прави тази битка по-малко разрушителна “.
Това беше вторият законопроект за финансовата помощ, препоръчан от държавното управление на Трюдо от началото на рецесията. Целта му е „ да даде опция на канадците да запазят работните си места и да получат заплата “, съобщи министър председателят и добави, че това е „ най-голямата канадска икономическа политика след Втората международна война “.
75-процентната дотация за заплати, която е за три месеца и е със задна дата към 15 март, е за предприятия, които са претърпели или ще претърпят спад от 15 на 100 през март или 30 % през април и май, съобщи финансовият министър Бил Морно.
Канадската стопанска система загуби повече от един милион работни места предишния месец.
В Канада има 23 316 случаи на ковид по данни на университета " Джонс Хопкинс " и 654 смъртни случая заради болестта. Оздравелите са 6 659 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР