Долната камара на Конгреса на САЩ одобри огромен бюджет за

...
Долната камара на Конгреса на САЩ одобри огромен бюджет за
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ одобри рекорден бюджет за отбрана

Долната камара на Конгреса на Съединени американски щати утвърди голям бюджет за защита на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Контролираната от демократите Камара на представителите гласоподава с 377 на 48 гласа в поддръжка на бюджет от 738 милиарда $. Това прави годишната рамка с 20 милиарда или 2,8 % по-голяма от актуалната.
В сумата влизат всички свързани с защитата действия - от отпуски по майчинство, пред планове за нови реактивни самолети, до основаването и финансирането на Космически сили като нов жанр войски, което е приоритет на Доналд Тръмп.
Новият бюджет планува нарастване на заплатите на бойците с 3,1 %, както и нарастване на платената отпуска, която се позволява на служещите до 12 седмици.
Законът за бюджета включва външнополитически условия, като налагането на наказания на Турция за пазаруването на съветските ракетни комплекси С-400 и по-тежки наказания за Северна Корея, която продължава да създава нуклеарно оръжие.
Част от крайнолевите депутати гласоподаваха против бюджета, тъй като желаеха в закона да се включат условия, като възбрана на поддръжката за акцията на Саудитска Арабия в Йемен и възбрана Доналд Тръмп да употребява пари от военния бюджет, с цел да строи стена по границата с Мексико.
Сенатът също би трябвало да утвърди закона за военния бюджет, преди той да бъде изпратен на президента Тръмп за автограф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР