Долната камара на германския парламент – Бундестагът, трябва да гласува

...
Долната камара на германския парламент – Бундестагът, трябва да гласува
Коментари Харесай

Германия ще гласува закон за самоопределяне на пола

Долната камара на немския парламент – Бундестагът, би трябвало да гласоподава по-късно тази седмица закон, който ще улесни хората при предпочитание да трансформират своят пол и лично име, съобщи ДПА.

Така нареченият Закон за самоопределяне би разрешил тези промени да се вършат в държавните служби по вписванията по опростена процедура. В момента промяната на пола изисква експертни оценки и правосъдно решение.

В петък законът, считан от някои за противоречив, ще бъде гласуван в пленарната зала. Бундестагът реализира съглашение по текста на законопроекта предходната година.

Много транссексуални хора намират настоящия закон за позорен, защото той постановява, че хората могат публично да трансформират личното си име и пола си, единствено след психическа оценка и правосъдно решение. Те постоянно би трябвало да преминат през доста интимни разпити.

Според плана дефиницията за транссексуален човек е човек, който не се разпознава въобще или единствено с пола, който му е избран при раждането. Новият закон ще важи и за небинарни хора – такива, които не се разпознават с никакъв пол.

Законът беше подложен на критика от консервативните партии и крайнодясната „ Алтернатива за Германия “, които се притесняват, че в бъдеще регистрациите на пола ще могат да бъдат променяни случайно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР