Долната камара на френския парламент подкрепи снощи въвеждането на нов

...
Долната камара на френския парламент подкрепи снощи въвеждането на нов
Коментари Харесай

Френският парламент одобри данъка за технологичните гиганти

Долната камара на френския парламент поддържа нощес въвеждането на нов налог, засягащ софтуерните колоси " Google " (Google), " Епъл " (Apple), " Амазон " ( Amazon) и " Facebook " (Facebook), макар рецензиите на Съединени американски щати, съобщи ДПА. Законът е импортиран от министъра на стопанската система Брюно Льо Мер.

Данъкът от 3 % ще засегне компании, чиито цифрови доходи в международен мащаб възлизат на 750 милиона евро (845 милиона долара), като от тях над 25 милиона евро са осъществени във Франция. Той ще обгръща комисионите, които интернет платформите взимат при продажби, направени посредством тях, и приходите от таргетирани реклами и продажба на данни на потребителите, само че няма да визира директните продажби от компания на консуматор.

Брюно Льо Мер сподели, че Франция проправя пътя по този въпрос и е сигурен, че доста други страни ще последват нейния образец.

Вашингтон се опълчи на новия закон с претекста, че това е дискриминация против мултинационалните компании с централи в Съединени американски щати.

Законът бе признат, откакто сходен закон, препоръчан от Франция и Германия на европейско ниво през март, срещна съпротива от Ирландия, Швеция и Дания. Испания също възнамерява да вкара сходна ставка в размер от 3 %, а Австрия разгласи предходната седмица, че ще продължи с въвеждането на подобен налог, само че в размер 5 %.

Според Европейската комисия компании като " Facebook ", " Амазон " и " Google " заплащат много по-малко от обичайните промишлени компании и компании за услуги. През март 2018 година еврокомисията разгласи оценка, съгласно която цифровите компании заплащат на процедура налог от 9.5 % по отношение на 23.2 % при фирмите с обичаен бизнес модел. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР