Долната камара на френския парламент одобри вчера най-голямата реформа на

...
Долната камара на френския парламент одобри вчера най-голямата реформа на
Коментари Харесай

Въпреки стачките, долната камара на френския парламент одобри реформата в железниците

Долната камара на френския парламент утвърди през вчерашния ден най-голямата промяна на френските железници след национализацията. Проектозаконът планува унищожаване на държавния монопол, пренебрегвайки гневната опозиция на синдикатите и стачните дейности, съобщи " Ройтерс ".

Одобрението дава подтик на една от главните промени на френския президент Еманюел Макрон тъкмо преди следващата двудневна стачка в железниците - четвърта от началото на април.

Конфронтацията със синдикатите в железниците, която се възприема като най-големия тест за решимостта на Макрон за провеждането на пакет от стопански промени, в този момент се трансформира в освен това от тестване за търпението на 150 000 чиновници на държавната железопътна компания " Ес Ен Се Еф " (SNCF), чиито заплати се орязват, когато отхвърлят да работят.

Гласуването в Сената, горната камара на френския парламент, е планувано за май преди да бъде завършен процесът на парламентарно утвърждение, което би трябвало да стане до началото на юли най-късно, уточни представител на министерството на превоза.

Синдикатите провеждат поетапни протестни дейности, планувани за по два дни на всеки пет дни до края на юни. Протестът е против измененията в монополиста " Ес Ен Се Еф " преди той да бъде отворен за конкуренция, както изискват наредбите на Европейски Съюз.

Планът за промяна включва анулация на гаранциите за работа в компанията до края на трудовия стаж, както и ранното пенсиониране на железничарите. Според държавното управление измененията ще оказват помощ извънредно задлъжнялата компания да стане печеливша.

Друга смяна, която планува промяната, е " Ес Ен Се Еф " да стане акционерно сдружение. Правителството упорства, че железницата ще продължи да бъде напълно държавна, само че синдикатите се притесняват, че това открива опция за приватизация, както се случи след сходни промени в корпоративната конструкция на " Франс телеком " (France Telecom), в този момент " Оранж " (Orange). /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР