Долната камара на чешкия парламент удължи действащото в страната извънредно

...
Долната камара на чешкия парламент удължи действащото в страната извънредно
Коментари Харесай

Чешкият парламент удължи извънредното положение до 12 декември

Долната камара на чешкия парламент удължи настоящото в страната изключително състояние до 12 декември. Процесът на гласоподаване беше излъчен директно по държавната телевизия, съобщи БГНЕС.
Срокът на изключителното състояние се удължава до 24:00 ч. на 12 декември, съобщи ръководителят. В поддръжка на предлагането са дали своят вот 56 от присъстващите 103-ма депутати, а срещу са били 42-ма.
 Чешката войска се включва в битката с ковид Чешката войска се включва в битката с ковид
Чешката войска ще изпрати на помощ на лечебните заведения, които не се оправят с потока от заболели от ковид, 400 военнослужещи. Това заяви ми...
На 16 ноември утвърди предложение да изиска от Народното събрание удължение на периода на изключителното състояние с още един месец – до 20 декември.
Решението е взето по гледище на министъра на опазването на здравето Ян Блатни, който привел задоволително причини в изгода да удължаването периода на изключителното състояние, което би помогнало на управляващите да поемат контрола върху разпространяването на ковид.
През септември управляващите в страната оповестиха за втора вълна на заразяване, а обстановката остава комплицирана, макар намалелите през последните дни данни за дневен приръст на инфектираните.
В Чехия не работят учебните заведения, заведенията за хранене, питейните заведения, клубовете, спортните уреди и културните институции, както и огромна част от магазините. Търговията на дребно в неделя е неразрешена. Преустановена е активността на предприятията за услуги. мина на отдалечен режим на работа. Въведена е възбрана за напредване в интервала сред 21:00 и 05:00 часа, както и пиенето на алкохол на улицата. Носенето на маски навън и на публични места е наложително, а полицейските чиновници имат право да постановат санкции на нарушителите в размер на 10 000 крони (ок. 380 евро).
 За две седмици смъртните случаи от ковид в Чехия се удвоили За две седмици смъртните случаи от ковид в Чехия се удвоили
Броят на хората, умряли след заразяване с ковид в Чехия, се е удвоил до 2 047 за две седмици. Това заяви Министерството на здр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР