Долната камара на британския парламент прие закон, съгласно който свободното

...
Долната камара на британския парламент прие закон, съгласно който свободното
Коментари Харесай

Край на свободното придвижване към Великобритания

Долната камара на английския парламент одобри закон, според който свободното напредване на работна ръка от Европейски Съюз завършва при започване на 2021 година. Неясно остава какъв ще бъде регламентът оттова нататък.

Три месеца и половина след Брекзит Долната камара на английския парламент одобри закон, който поставя завършек на свободното напредване на работна мощ от Европейски Съюз. За проектозакона гласоподаваха 351 депутати, 252 бяха срещу, написа Deutsche Welle, представена от dunavmost.com.

Съгласно новия правилник, от януари 2021 година работна ръка от страните-членки на Европейски Съюз, както и от Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, към този момент няма да има свободен достъп до английския трудов пазар.

Неясно остава обаче какви критерии ще важат от началото на 2021 година. Засега има единствено проекти за въвеждането на точкова система, която ще дава предимство на квалифицираните експерти. А вътрешната министърка Прити Пател съобщи, че новата система щяла да помогне на Англия да овладее икономическите последствия от пандемията от ковид.

Британската стопанска система е мощно подвластна от задгранична работна ръка, най-много от Източна Европа. Мигрантите от страните в района работят най-вече в здравния бранш и в строителния отрасъл.

След 47 години участие, на 31 януари Англия напусна Европейски Съюз. До края на годината обаче важи така наречен временен интервал, в който европейските разпореждания остават в действие.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребителско име*
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР