Долната камара на британския парламент одобри на косъм законова поправка

...
Долната камара на британския парламент одобри на косъм законова поправка
Коментари Харесай

Със законова поправка британският парламент опитва да попречи на Брекзит без сделка

Долната камара на английския парламент утвърди " на косъм " законова корекция за да се опита да попречи на Брекзит без договорка, съобщи " Ройтерс ".

Борис Джонсън, любимецът за нов водач на ръководещата Консервативна партия и идващ министър председател на Англия, желае страната да напусне Европейския съюз на 31 октомври със или без съглашение. Това провокира спекулации, че Джонсън може да разпусне Народното събрание, с цел да попречи на депутатите, болшинството от които са срещу Брекзит без договорка, да провалят неговия проект за излизане от Европейски Съюз непременно.

Вчера Камарата на общините утвърди единствено с един глас повече - 294 против 293 - законова корекция, задължаваща министрите да рапортуват на всеки две седмици пред Народното събрание за напредъка към възобновяване на районното държавно управление в провинция Северна Ирландия. Това може да затрудни възможен опит за разформироване на Народното събрание, с цел да бъде попречено на депутатите да спрат Брекзит без договорка, макар че спомагателни ограничения, които на процедура биха блокирали излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение, бяха отхвърлени.

Вносителят на поправката, депутатът реакционер Доминик Грийв, призна преди гласуването, че задачата му е точно да не допусне разформироване на Народното събрание, което би разрешило Брекзит без договорка.

Противниците на излизането на Англия от Европейски Съюз считат, че в случай че Народното събрание заседава, те могат да намерят метод да блокират Брекзит без договорка, за който има опасения, че би имал тежки последствия за английската стопанска система - петата в света - и нейните търговски сътрудници. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (604)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР