Доларът в сряда възстановява малка част от загубите след падането

...
Доларът в сряда възстановява малка част от загубите след падането
Коментари Харесай

Доларът опитва да се възстанови. Недоверието към реформите на Тръмп остава

Доларът в сряда възвръща дребна част от загубите след рухването на курса през вчерашния ден до 10-месечен най-малко по отношение на кошницата от главните валути.

Понижаването на американската валута бе породено в огромна степен от невъзможността на републиканците да прокарат в Конгреса закона за промените в здравната система, което породи безпокойствие и за останалите начинания на Тръмп.

Индексът на $, следящ динамичността му по отношение на кошница от 6 съществени валути съперници през днешния ден се повишава с 0,2 % до 94,796 пункта, откакто през вчерашния ден спадна до 94,476 пункта, най-малко от септември 2016 година.

Еврото се намалява с 0,18 % до $1,1530, като във вторник означи растеж до $1,1583, най-много от май 2016 година.

Европейската централна банка в четвъртък ще организира съвещание по въпросите на своята паричнокредитна политика. Очаква се участниците в него да трансформират тона, готвейки се за нормализация на паричната политика в еврозоната.

Доларът се повишава с 0,09 % по отношение на японската йена до 112,15, което е значително под пика на курса от предходната седмица в нивото114,495. Във вторник доларът поевтиня до 111,685 йени.

Японската централна банка също ще завърши на следващия ден своето съвещание по въпросите на паричната политика. Очаква се регулаторът да увеличи прогнозите си за растежа на стопанската система, само че да утежни тези за инфлацията в страната.

Австралийският $ през днешния ден пораства с 0,24 % до $0,7934, като във вторник проби двугодишен най-много на курса си по отношение на американската валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР