Доларът в началото на валутната търговия в сряда слабо се

...
Доларът в началото на валутната търговия в сряда слабо се
Коментари Харесай

Юанът и паундът се покачват

Доларът при започване на валутната търговия в сряда едва се трансформира в посока надолу във връзка с еврото, йената също поевтинява. Апетитът към риска на вложителите се завръща на пазарите и това отслабва интереса към американската валута.

В същото време китайският юан нараства в очакване на положителни вести към провеждащите се в Пекин търговски диалози сред Съединени американски щати и Китай. Двата екипа имат за задача тази седмица да координиран главните параметри на съглашение, което след това да подпишат водачите на двете страни.

Президентът на Китай Си Дзинпин ще се срещне на 15 февруари с търговски представител на Съединени американски щати и Роберт Лайтхайзер и финансовия Стивън Мнучин, пристигнали в Пекин за договарянията.

Общата валута през днешния ден сутринта се повишава леко по отношение на американската $1,1331 за едно евро при курс $1,1326 при закриване на валутната търговия в Ню Йорк през вчерашния ден.

Курсът на $ о отношение на йената се повишава с 0,14% - до 110,63 йени по отношение на 110,48 йени ден по-рано.

Европейската валута също се повишава по отношение на японската - с 0,18% до 125,35йени за едно евро, при равнище 125,12 йени при затваряне на търговията във вторник.

Доларът се намалява във връзка с китайския юан. Днес сутринта във валутните търгове в Хонконг цената на " зелените пари " спада с 0,3% - до 6,7541 юана за $ при 6,7740 юана в края на сесията през вчерашния ден.

Британският фунт стерлинг нараства с 0,2 % до $1,2914 за един паунд. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР