Доларът се покачи за пръв път от 6 дни, докато

...
Доларът се покачи за пръв път от 6 дни, докато
Коментари Харесай

Доларът поскъпна в очакване на ново повишение на лихвите в САЩ

Доларът се повиши за пръв път от 6 дни, до момента в който вложителите чакат срещата на международните централни банкери, откакто Федералният запас даде сигнал за смяна в темпа на стягане на паричната политика.

Зелените пари набъбнаха против валутите на всичките си 10 съществени търговски сътрудници, оповестява Bloomberg.

Австралийският $ падна най-вече против американския си адаш - с 0.8% до 72.86 щатски $, а доходността на облигациите се намали, защото министър председателят Малкълм Търнбул загуби съществена поддръжка - сериозен удар против неговото водачество.

Офшорният юан загуби 0.4% до 6.8745 за $, йената падна с 0.3% до 110.87 за $, а еврото се намали с 0.3% до 1.1558 $.

Доходността на 10-годишните американски облигации продължи да спада, защото Федералният запас изрази подготвеност да увеличи лихвите още веднъж, в случай че стопанската система продължи да прогресира.

Акциите в Съединени американски щати остават покрай най-високите стойности след двуцифрен растеж на корпоративната облага. Ценните бумаги в Австралия, Хонконг и Китай се намалиха.

Инвеститорите също ще следят деликатно мненията на ръководителя на Фед Джером Пауъл по-късно тази седмица, когато той приказва на среща на централните банкери в Джаксън Хол, Уайоминг.

" Тъй като икономическите данни най-много си сътрудничат с главното обръщение на Фед за продължаващото нарастване на лихвения %, дължащо се на гладния за служащи трудов пазар, над растежа на трендовете и балонната инфлация, е малко евентуално Пауъл да се отклони фрапантно от това обръщение ", изясни Марвин Лох, старши пълководец на BNY Mellon за международния пазар в записка.

Пауъл може да даде повече детайлности за неутралния %, инверсията на кривата и процеса на балансиране, написа Лох, представен от Bloomberg.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР