Доларът поскъпна до 20-годишен връх спрямо йената и се търгува

...
Доларът поскъпна до 20-годишен връх спрямо йената и се търгува
Коментари Харесай

Доларът с 20-годишен връх спрямо йената и двегодишен максимум спрямо еврото

Доларът нарастна до 20-годишен връх по отношение на йената и се търгува покрай двегодишен най-много по отношение на еврото през днешния ден, откакто мнения от страна на ръководители във Федералния запас на Съединени американски щати ускориха упованията за по-бърза стягане на паричната политика в страната.

Доларът нараства с 0.43% до 126.40 йени, откакто по-рано денем доближи равнището от 126.56 за първи път от май 2002 година

Еврото се намали с 0.14% до 1.0812 $, доближавайки се до достигнатото през вчерашния ден дъно от 1.0785, което е най-ниското равнище за европейската валута от април 2020 година

Президентът на подразделението на Фед в Ню Йорк Джон Уилямс през вчерашния ден съобщи, че покачване на лихвата с половин процентен пункт през идващия месец е "много рационална алтернатива, " което е следващият симптом, че даже по-предпазливите ръководители във Фед към този момент поддържат по-бързото стягане на паричната политика.

В същото време президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи, че няма ясна времева рамка за това по кое време банката ще стартира да подвига лихвите, допълвайки, че това може да се случи седмици или даже няколко месеца, откакто централната банка завърши с програмата си за тласъци през третото тримесечие.

Доходността по щатските държавни облигации потегли още веднъж нагоре през вчерашния ден, откакто в последните две сесии бяха регистрирани намаления, което в допълнение поддържа $. Ценните бумаги не се търгуват през днешния ден в Токио поради това, че пазарът в Съединени американски щати е затворен поради Разпети петък, както и в други страни, като Австралия, Хонконг и Англия.

Доларовият показател нарастна с 0.08% до 100.48, доближавайки се до двегодишния връх от 100.78, доближат през вчерашния ден.

За седмицата показателят нараства с 0.64%, до момента в който еврото поевтинява с 0.58%.

Спрямо йената доларът регистрира покачване от 1.71% и върви към растеж в шеста поредна седмица.

Междувременно, австралийският $ се търгуваше покрай триседмичното дъно от 0.7392 щатски $, достигнато в сряда, като за последно губеше 0.2%.

Биткойнът продължава да консолидира покрай четириседмичното дъно от 39 218.15 $, достигнато в понеделник, като за последно се разменяше против 40 125.50 $.

"Биткойнът е в рисковата зона, защото рисковите активи поевтиняват, а разпродажбите на пазара на облигации се възобновяват, " споделя Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA, представен от Ройтерс.

"Aко цената пробие под 38 000 $, нещата може да загрубеят бързо. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР