Документите се изпращат единствено по електронен път Срокът за подаване

...
Документите се изпращат единствено по електронен път Срокът за подаване
Коментари Харесай

Остават няколко дни за подаване на корпоративните декларации

Документите се изпращат само по електронен път

Срокът за подаване на годишната декларация за облагане с корпоративни налози за 2017 година изтича на 2 април 2018 година, защото 31 март е в събота. С тази декларация се подава и годишен доклад за активността. В същия период би трябвало да се заплати и дължимият корпоративен налог, след приспадане на направените предплатени вноски.

От Национална агенция за приходите припомнят още, че от тази година всички заявления по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване поражда след 31.12.2017 година, се подават само по електронен път. Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни налози за 2017 година

От Национална агенция за приходите припомнят също, че от тази година дължимите налози и осигурителни вноски могат да се превеждат към бюджета с банкови карти без такси. Това става по два метода - посредством е-услуга, налична посредством портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, както и посредством конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна записка за заплащане към бюджета.

Неподаването на декларациите се глоби, като минималната санкция е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за шефа на компанията.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен налог може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР