Документи, станали достояние на разследващи журналисти, са смятани за първото

...
Документи, станали достояние на разследващи журналисти, са смятани за първото
Коментари Харесай

Първо публично доказателство, че уличените в нападението с Новичок“ в Солсбъри имат връзка с руското министерство на отбраната

Документи, станали притежание на проверяващи публицисти, са считани за първото обществено доказателство, че уличените в нападението с „ Новичок “ в Солсбъри Александър Петров и Руслан Боширов имат връзка с съветското министерство на защитата.

Документи, свързани с издаването на паспорт на Александър Петров, имат гриф „ Строго секретно “ и телефонен номер, обвързван с министерството на защитата. Твърденията са на два уеб страницата на проверяващи публицисти – английският Bellingcat и съветският The Insider. От вестник „ Индипендънт “ оповестяват, че кодът на посочения телефон демонстрира, че той е в региона на Москва, а когато от редакцията са се обадили на него и са загатнали името Петров индивидът насреща неотложно е прекъснал връзката.

Други документи, открити от двата проверяващи уеб страницата, включват преписка с " Аерофлот ", от която излиза наяве, че Петров и  Боширов са си купили билети часове преди пътуването, което опонира на изказванията им, че от дълго време са възнамерявали посещаване в Солсбъри, с цел да видят катедралата. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова отхвърли изказванията за документите и упрекна Bellingcat в дезинформация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР