Документи, разкриващи факти и обстоятелства за евентуално извършено престъпление по

...
Документи, разкриващи факти и обстоятелства за евентуално извършено престъпление по
Коментари Харесай

Гърми скандал: ГЕРБ дава Стойчо Кацаров на спецпрокуратурата и КПКОНПИ

Документи, разкриващи обстоятелства и условия за вероятно осъществено закононарушение по работа за персонално облагодетелстване и дали има спор на ползи от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, внася ГЕРБ в профилираната прокуратура и КПКОНПИ, оповестява 24 часа. Това бе оповестено от някогашния здравен министър и сегашен народен представител проф. Костадин Ангелов.

Става въпрос за случаи от активността на Кацаров и като министър, и като ръководител на УС на Сдружение „Център за отбрана правата в здравеопазването“, записано в Софийски градски съд на 8 октомври 2007 година Председател на УС до 10 юни 2021 г е Стойчо Кацаров.

Един от главните планове на това съдружие е Националната система за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории. За това има подписани контракти с лечебните заведения за качеството на клиничните лаборатории. Договорите са подписани от Кацаров и са възмездни, с уредени от тях хонорари, период и метод на заплащане, изясни проф. Ангелов.

Той е внесъл въпрос към министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова. От отговора той е научил, че със заповед на Кацаров е имало заповеди за заплащане от Министерство на здравеопазването до 3 лечебни заведения – „Иван Рилски“, МБАЛ Шумен и „Свети Георги“, с които сдружението му има подписани контракти.

На 18 май, когато Кацаров е министър и ръководител на УС на сдружението, започва процедура за план на изменение на наредбата за одобряване на стандарта по клинични лаборатории. Буди подозрение, че министърът съзнателно трансформира стандарта с оглед облекчение активността на сдружението си, сподели проф. Ангелов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР