„Документи показва, че Валентин Терзиев е имал неправилна подготовка за

...
„Документи показва, че Валентин Терзиев е имал неправилна подготовка за
Коментари Харесай

Жената на Валентин Терзиев: Документи показват, че той не е бил подготвен за този полет


„ Документи демонстрира, че Валентин Терзиев е имал неправилна подготовка за полета, при който почина “, сподели брачната половинка му Димитрина Попова. От съдбовния случай по време на обучение измина една година.

„ Ръководството споделя, че осъществяванията над море са комплицирани условия. Конкретният водач няма право на осъществяване на подобен полет към съответния миг. Няма подготовката и позволява за осъществяване на задачата “, споделя Попова, като се базира на публични документи.

Тя добавя, че никой не я е уведомил, а Попова не я е подала към прокуратурата, тъй като могат да си изискат тези документи по легален път от Военновъздушни сили.

„ Виновните за случая са доста. Лицето, което е разписало изпита, листа за допуск, военачалник Русев, който също е знаел какви са изискванията. И всички нагоре “, сподели Попова.

В студиото на „ Тази неделя “ Попова донесе посмъртните пагони на Валентин Терзиев, който издигнаха в чин майор след гибелта му.

„ Искам министърът на защитата и началникът на защитата да сложат тези пагони в кабинетите си и да ги гледат всеки ден. Да им припомнят какво би трябвало да им обезпечат на тези момчета. Не желая тази гибел да е една от многото безсмислени такива “, сподели Попова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР