Документалният филм на режисьора Поли Генчева за Боян Петров Отново

...
Документалният филм на режисьора Поли Генчева за Боян Петров Отново
Коментари Харесай

„Отново съм тук“ с премиера на 3 март по HBO По-късно през март филмът за Боян Петров ще е достъпен за гледане в 12 европейски държави в платформата HBO Max

Документалният филм на режисьора Поли Генчева за Боян Петров „ Отново съм тук “ е специфичната премиера на  HBO  за националния празник 3-ти март.   Той ще бъде излъчен от 21:00 часа. Филмът ще бъде разполагаем и в  HBO OD   от на следващия ден. 

 

Следващите телевизионни предавания ще бъдат на 4.03 по HBO2 от 23:40 часа, 15.03 и 25.03 по HBO, надлежно от 11:35 и 14.05 часа и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа.

 

„Изключително сме щастливи, че филмът влиза в програмата на HBO и ще може да бъде гледан в 12 страни. Сигурни сме, че историята на Боян ще допре зрителите“, коментира Поли Генчева, режисьор на кино лентата.

 

Кинопремиерата на „Отново съм тук“ в България бе при започване на декември и макар късната си поява на огромен екран в границите на 2021, филмът се подрежда на 9-то място по зрителски интерес и на 8-мо по проходи по данни от боксофиса за миналата година. Само 3 месеца след появяването си на огромен екран ще доближи до извънредно необятна публика у нас и то от удобството на дома.

Изборът на 3-ти март като премиерен ден за „ Отново съм тук “, въпреки изработен преди време има символно значение, още повече в моментната интернационална конюнктура.

 

На 16 март, след старта на новата онлайн стрийминг платформа HBO Max, „ Отново съм тук “ ще влезе в специфичната селекция със модерни български филми и ще бъде наличен в платформата в 12 страни. Вижте трейлър 

Историята за силата на духа на Боян Петров ще може да бъде гледана в стрийминг платформата с изключение на у нас и в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Република Македония със надписи на съответните езици.

„ Отново съм тук “  е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи следващия си връх. Филмът „Отново съм тук“ (Here I am, Again) наблюдава опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там Боян изчезва и макар невижданата избавителна акция, не е открит.

Само месец откакто едвам оцелява след блъсване от кола, алпинистът и зоолог Боян Петров стартира своето следващо възобновяване и дълга подготовка, с цел да довърши мечтатата си – да качи всичките 14 осем-хилядника. Без спомагателен О2 и 3 пъти преборил рак, Боян към този момент е изкачил 10 от тях. Сега е ред на международния колос – Еверест. За тази цел, алпинистът започва своето странствуване, загрявайки с най-малкия измежду 8-хилядниците – „джуджето“ Шиша Пангма, номер 11 в неговия лист.

Неочакван поврат на ориста води до изгубването на Боян единствено на метри под върха, което води до невиждана междудържавна избавителна акция по въздух и земя сред Непал, Китай и България.

HBO Max ще е налична у нас от 8-ми март, когато ще размени съществуващата сега у нас платформа HBO GO. Промяната на визира телевизионните канали HBO, HBO2, HBO3, Cinemax и Cinemax2, както и HBO OD.

Специалната селекция с български филми ще продължи да бъде налична и в новата платформа HBO Max, като в първите седмици на действието й е допустимо някои заглавия краткотрайно да не са налични и да бъдат още веднъж в платформата на по-късен стадий.

### КРАЙ###

HBO Max

HBO Max ™ е платформата за стрийминг непосредствено към потребителите на WarnerMedia,. Max разполага с най -големия набор от наличие за необятна публика от емблематичните марки HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies и доста други. Платформата започва в Съединените щати през май 2020 година и вкара по-ниска цена, поддържана от реклами, през юни 2021 година HBO Max стартира световното си разпространяване на 39 пазара в Латинска Америка и Карибите, а в Европа заменя наличните стрийминг услугите с марката HBO на 8-ми март.

WarnerMedia
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР