Документалните серии Последният танц върнаха Майкъл Джордан в епицентъра на

...
Документалните серии Последният танц върнаха Майкъл Джордан в епицентъра на
Коментари Харесай

Ангелската страна на дявола Майкъл Джордан

Документалните серии " Последният танц " върнаха Майкъл Джордан в епицентъра на спортния свят. Поредицата за последната година на Въздушния в " Чикаго Булс " се трансформира в световен шлагер, само че нанесе удар върху облика му, защото бе показан като нахален мъж, който обичал да се подиграва със противници и съотборници поради непрекъснатото му предпочитание да бъде по-добър от всички останали.

Ангел или демон? Това е въпросът, който хората си задават след разкритията във кино лентата. Но сериите не демонстрират нищо от живота му отвън огромната сцена, а истината е, че отвън паркета той е същински човеколюбец.
100 млн. $ от Майкъл Джордан за битката с расизма Парите ще отидат за организации, които се опълчват на расовото неравноправие
Преди няколко дни в медиите се появи информация, че Джордан е дарил 100 млн. $ за битката против расизма. Жестът му бе предизвикан от гибелта на Джордж Флойд и всеобщите митинги, които отприщи тя измежду американското население.

Легендарният баскетболист не обича да се хвали с даренията си макар че самият той е един от най-големите маркетингови артикули в историята на спорта. В продължение на години Джордан заделя част от персоналната си облага, оценена на към 2 милиарда $, с цел да оказва помощ на най-нуждаещите се.
Богатството на Майкъл Джордан: 2 милиарда $, яхти, самолети и парцели Със сигурност от "Адидас " и до ден сегашен съжаляват за изпуснатата опция
Той оказва помощ за обезпечаването на храната на хиляди фамилии, грижи се за образованието на хиляди деца без благоприятни условия, строи здравни центрове за небогати, оказва помощ на потърпевши от естествени бедствия и взе участие в дозина благотворителни асоциации.

Всички пари, които е спечелил през последните години от каузи против компании, оронващи престижа му, са дарени за благородни идея и планове за взаимност.

Дарил е 23 милиона $ на разнообразни неправителствени организации, помагащи на деца. Дори облагите от " Последния танц ", за които е прибрал към 4 милиона, са за щедрост.

Четирите милиона от " Последният танц " са дарени в поддръжка на организацията " Friends of the Children " за разгръщане на национална акция в Шарлът и Чикаго, а задачата е да бъдат събрани 25 милиона $.

През същата 2018 година, той подарява 2 милиона евро в помощ на жертвите на урагана " Флорънс ", на " Червения кръст ", както и на няколко фондации.

През 2017-а подкрепя две лечебни заведения в Шарлът със 7 милиона $, които бяха отворени през тази година. Той е дипломат на организацията " Make-A-Wish " от 2008 година, като е дарил и съдействал общо с повече от 5 милиона $. Изпълнил е хиляди стремежи на деца в неравностойно състояние.

През 2016-а подарява 5 милиона $ на Националния музей " Смитсониън " във Вашингтон. Същата година дава 1 милион $ за завеждане на дело и оказва помощ на специализан фонд след пукотевица по цивилни.

През 2015 година печели дело поради потребление на името и облика му без позволение и подарява облагата на 23 благотворителни организации в Чикаго.

От 2001 до 2014-а е хазаин на голф шампионат, който събира пари за разнообразни национални, интернационалните и локални благотворителни организации.

Джордан основава " Jordan Institute for Families " към университета в Северна Каролина, който финансира непрекъснато.

През 2002-а подарява цялата си заплата от НБА, която в последния му сезон в " Уизардс " е към 1 милион $, на няколко организации.

Президент е на " Charlotte Foundation " - фондация, отдадена на културното и филантропско укрепване на района на Шарлът посредством партньорства, дарения и обществени планове в областта на образованието, уелнеса и военната помощ.

Джордан и неговият отбор са дарили повече от 3 милиона на дела, свързвани с образованието, глада и общественото състояние на хора в потребност. Инициативите включват годишни събития като " Cornucopia ", която обезпечава храна за Деня на благодарността на 1000 фамилии в потребност. " Day of Service " пък през 2018 година приключва план за заслон и настаняване в Шарлът на самотно живеещи и цели фамилии. Също по този начин се подкрепят баскетболни клиники за групи като Спешъл олимпикс.

През 2016 година " Хорнетс " подаряват 500 000 $ за литература посредством образователни центрове, библиотеки и неоправителствени огранизации.

През 2014-а, дружно с " Fox Sports Carolinas " и " SportSouth ", Джордан основава " Teaching Innovation Fund ", който подарява 250 000 $ на публично учебно заведение в Шарлот. " Teaching Innovation Fund " оказва помощ на учителите да усвоят и ползват в работата си тактики и иновация, с които по-добре да приготвят учениците за колежа и бъдещата им кариера.

През 2013 година започва " Hornets Book Bus ", който оказва помощ на деца от началните учебни заведения да развиват дълготрайна обич към четенето и книгите, като в това време подарява повече от 5 000 книги на заслужилите малчугани.

През 2012 година дружно с " Fox Sports Carolinas " и " SportSouth ", " Хорнетс " подаряват 250 000 голара на хранителната банка " Second Harvest Food Bank ". Половината от дарението е за храна, а другата за покупката на преносими хладилници, които обслужват повече от 25 хиляди фамилии и обезпечават към 500 000 кг храна всяка година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР