Документалната лента с българска следа ще бъде представена премиерно броени

...
Документалната лента с българска следа ще бъде представена премиерно броени
Коментари Харесай

Филмът „Навални“ с ексклузивна премиера по bTV

Документалната лента с българска диря ще бъде показана премиерно броени дни след тазгодишната гала на филмовата академия

Носителят на Оскар® за най-хубав документален филм „ Навални “ (Navalny, 2022 г.) с присъединяване на българския проверяващ публицист Христо Грозев ще направи извънредната си телевизионна премиера за България този петък (24 март) в ефира на bTV . Лентата, проследяваща трагичните събития от живота на съветския опозиционер Алексей Навални през последните няколко години, ще бъде излъчена от 20:00 ч. , като феновете ще имат опция да гледат повтаряне на кино лентата по bTV Cinema в неделя (26 март) от 12:30 ч.и на платформата voyo.bg.

Това е второ заглавие с премия Оскар®, което bTV Media Group демонстрира директно след тазгодишната гала на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета. На 13 март, броени часове откакто завоюва отличие за най-хубав филм, научнофантастичната комедийна драма „ Всичко на всички места едновременно “ бе показана премиерно в ефира на филмовия канал bTV Cinema.

Документалният филм „ Навални “ на режисьора Даниел Роер наблюдава моменти от живота и работата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, който си основава мощни врагове и се трансформира в обект на интернационален интерес.

Лентата наблюдава трагичните събития, с които водачът на съветската съпротива се сблъсква през последните три години – от опита за отравяне с нервнопаралитично вещество от групата на Новичок в Сибир, през разкритието, че зад опита за нападение стоят сътрудници от съветската разследваща работа ФСБ, до арестуването и осъждането му.

В удостоения с Оскар® за най-хубав документален филм има и значима българска диря – тази на проверяващия публицист Христо Грозев, който има основна роля в разкритията.

„ Филмът беше в огромна степен български. Идеята е българска. Голяма част от финансирането първоначално беше мое “, показа Грозев в „ Тази заран “ по bTV незабавно след церемонията. Непосредствено преди излъчването на „ Навални “, в продължението на централната емисия на bTV Новините в петък феновете ще видят особено изявление с него във връзка кино лентата.

Във връзка с излъчването на „ Навални “ в петък от 20:00 ч., новите епизоди на сериалите „ Опасно прелъщение “ и „ Мен не ме мислете “ ще бъдат показани идната седмица по bTV.

„ Навални “ е основан от CNN Films и HBO Max, в съдействие с Fishbowl Films, RaeFilm Studios и Cottage M.

Режисьор е Даниел Рохър. „ Навални “ е продуциран от Одеса Рей от RaeFilm Studios, Даян Бекер и Мелани Милър от Fishbowl Films и Шейн Борис от Cottage M. Ейми Ентелис и Кортни Секстън от CNN Films и Мария Певчих са изпълнителни продуценти на документалния филм.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР