Документалната изложба "Студената война. Кратката история на един разделен свят"

...
Документалната изложба "Студената война. Кратката история на един разделен свят"
Коментари Харесай

Документална изложба за Студената война се открива в Полския институт в София

Документалната галерия "Студената война. Кратката история на един разграничен свят " ще бъде открита през днешния ден от 18.00 ч. в Полския институт в София, оповестяват от института, съорганизатор с посолството на Полша.

В откриването ще вземат участие проф. Йежи Ейслер, шеф на варшавския отдел на Института за национална памет, и създателите на изложбата Славомир Стемпен и Павел Сасанка.

Изложбата е покана за пътешестване в недалечното минало, към реалиите на спор, който след края на Втората международна война съвсем половин век бе в центъра на следвоенната история, беляза живота на милиони хора и образува образа на актуалния свят.

Тоталният и многоизмерен темперамент на това опълчване остави диря в толкоз разнообразни сфери на живота, че всеки опит да бъде показано на едно място и време, в границите на една галерия, несъмнено би оставил чувство за недостатъчност. Затова създателите оферират индивидуален взор към историята на Студената война като многопосочен роман, който включва събития, феномени и другите им аспекти, основни герои (понякога малко познати или забравени), изиграли значима роля в този спор.

Решаваща роля за мощното влияние на описа играят фотографиите. Сред известните фотоси, трансформирали се в икони на Студената война, намират място и снимки, които провокират размисъл. За това способства и формата на показване - огромни, приковаващи вниманието близки проекти, съпроводени от къс коментар, показват уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР