Документалната драма Queen Cleopatra (Кралица Клеопатра) е една от най-гледаните

...
Документалната драма Queen Cleopatra (Кралица Клеопатра) е една от най-гледаните
Коментари Харесай

Сериалът за цветнокожата Клеопатра счупи рекорд...за най-ниска оценка от зрители

Документалната драма " Queen Cleopatra " (Кралица Клеопатра) е една от най-гледаните сега в Netflix, само че също и една от най-нехаресваните.

Сериалът има шокиращо невисок рейтинг в платформата за реюта на филми и сериали Rotten Tomatoes, като събира едвам 2% зрителско утвърждение при над 2500 ревюта, оповестява сп. " Forbes "

Премиерата на историческата поредност беше единствено преди няколко дни, само че от стартирането ѝ насам събира единствено отрицателни отзиви, като първоначално междинната оценка на публиката беше цялостен 1%. Отзивите от критиците също са извънредно ниски - 11%.

Според Forbes това е " най-ниският вероятен резултат, регистриран в миналото " в историята на Netflix, макар че сериалът попада в листата с 10-те най-гледани неща сега в платформата.

" Queen Cleopatra " наблюдава живота на кралица Клеопатра VII, която е изиграна от английската актриса Адел Джеймс. Още преди премиерата си сериалът провокира, като доста египтяни осъдиха изобразяването на Клеопатра като цветнокожа жена.

Дискусията към продукцията беше напълно фокусирана към разногласията за това дали Клеопатра въобще е била цветнокожа " африканска кралица ", защото съгласно историците тя е последната кралица от Птолемеите - гръкоезичната династия с македонски генезис. Египтяните се наскърбиха на това, че сериалът не следва историческите обстоятелства макар че претендира да е в документалния род.

" Самият факт, че е маркиран като документален филм и не дава действителен облик, прикован към това, което споделя науката, го кара да заслужи най-ниската оценка ", написа почитател в рецензията си.

" Ако харесвате неприятната актьорска игра, това е вашето нещо! Обичам исторически документални филми, само че това беше мъчително да се гледа нощес ", написа различен.

Проектът на Netflix събира ниски оценки и в IMDb, където все още на писане на тази публикация има междинна оценка от 1.1/10 при общо 43 хиляди отзива.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР