Документална драма на Netflix, която изобразява кралица Клеопатра VII като

...
Документална драма на Netflix, която изобразява кралица Клеопатра VII като
Коментари Харесай

Тъмнокожата Клеопатра на Netflix възмути Египет

Документална драма на Netflix, която изобразява кралица Клеопатра VII като чернокожа, провокира бурна дискусия в Египет, оповестява Би Би Си. Стигна се до там, че юрист е подал тъжба, в която упреква продукцията African Queens: Queen Cleopatra в нарушение на медийните закони и че цели да " изтрие египетската еднаквост ". Махмуд ал-Семари подаде тъжба, в която изисква прокуратурата да вземе " нужните законови ограничения " за прекъсване на достъпа до услугите на Netflix в Египет, осведоми в. " Сега ".

Водещ археолог, негов съотечественик, упорства, че Клеопатра е била „ " светлокожа, а не чернокожа ". Но продуцентът пази плана си, като твърди, че " нейният генезис е мощно оспорван ". Актрисата Адел Джеймс, която влиза в ролята на египетската кралица, на собствен ред съобщи: " Ако не ви харесва кастингът, не гледайте шоуто. " Тя написа това над обява в Twitter, в която бе присъединила фотоси на обидни мнения, измежду които и расистки нападки.

Клеопатра е родена в Александрия през 69 година прочие н. е. и става последната кралица от гръцкоговоряща династия, учредена от Птолемей - военачалник в македонската войска на Александър Велики. Тя наследява на трона татко си Птолемей XII през 51 година прочие н. е. и ръководи до гибелта си през 30 година прочие н. е. След това Египет пада под римско господство.

Самоличността на майката на Клеопатра не е известна. Според историците е изцяло допустимо тя или някой от другите предшественици на кралицата по женска линия да е била локална египтянка или африканка от друга част на континента.

Tudum, уебсайт от медийната група на Netflix, заяви през февруари, че изборът на британскта актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра е " мигане към вековния диалог за расата на владетелката ".

Би Би Си цитира и Джейда Пинкет Смит, американска актриса и брачна половинка на Уил Смит, която е изпълнителен продуцент на документалния филм и повествовател в поредицата: " Ние не виждаме или чуваме постоянно истории за черни кралици. Беше доста значимо за мен, за щерка ми и за моята общественост да знаят тези истории, тъй като има доста от тях! "

Много египтяни осъдиха изобразяването на Клеопатра като чернокожа още предходната седмица, когато бе пуснат филмовият откъс на новата документална поредност. Захи Хавас, изтъкнат египтолог и някогашен министър на антиките, сподели пред вестник Al-Masry Al-Youm: " Това е цялостна имитация. Клеопатра е била гъркиня, което значи, че е била със светла кожа, а не чернокожа. "

Хавас добавя, че единствените владетели на Египет, за които е известно, че са били чернокожи, са кушитските царе от 25-та династия (747-656 година прочие н. е.). " Netflix се пробва да предизвика комплициране, като популяризира погрешни и лъжливи обстоятелства, че произходът на египетската цивилизация е черен ", добави той и прикани египтяните да заемат позиция против стрийминг колоса.

Преди три години духовете разбуни и план за филм за Клеопатра на огромния екран, в който ролята на кралицата трябваше да извърши израелската актриса Гал Гадот ( " Жената знамение " ). Имаше яростен спор в обществените медии, като някои упорстваха, че ролята би трябвало да бъде дадена на арабска или африканска актриса. Филмът с нейно присъединяване и режисьор Кари Скогланд още не е сниман. Междувременно с план " Клеопатра " се захвана и Дени Вилньов, режисьорът на " Дюн " и " Блейд Рънър 2049 ", дружно с триото известни сценаристи Брайън Хелгеланд, Дейвид Скарпа и Стейси Шиф. Той към момента не е оповестил коя актриса ще избере.

Най-прочутата изпълнителка на ролята в киното до момента е британската актриса с теменужени очи Елизабет Тейлър, която сигурно няма нито египетски, нито гръцки черти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР