Документ за раждане да е равносилен на документ за самоличност.

...
Документ за раждане да е равносилен на документ за самоличност.
Коментари Харесай

Предвиждат промени в закона за лични документи и шофьорските книжки

Документ за раждане да е равностоен на документ за идентичност. Това плануват оферти за промени в Закона за българските персонални документи. Те са визиите за публично разискване. Други промени са свързани с издаването на шофьорската брошура.

Актът за раждане ще служи за доказване на идентичност единствено в избрани случаи. При изгубена, унищожена или открадната персонална карта.

Документът за раждане ще се признава като персонална карта единствено при подаване на заявление за издаване на нов документ за идентичност. Други промени плануват опция шофьорската брошура да бъде издавана ускорено и в случаите, когато за първи път я вземаме, придобиваме нова категория, възвръщаме дееспособност след нарушавания.

Законодателите пазят тази мярка със статистиката, че за девет дни са били подадени 2025 заявки за ускорено издаване на шофьорски книжки.

Издадената в чужбина шофьорска брошура може да бъде сменяна с българска, без да се желае копие на документ за приключено обучение, гласят други промени. Общественото разискване на предложенията за промени в Закона за българските персонални документи е до съвсем до края на февруари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР