Докторите в Пакистанския институт по медицински науки постигнаха първи успехи

...
Докторите в Пакистанския институт по медицински науки постигнаха първи успехи
Коментари Харесай

Разкриха мистерията със „Соларните деца“, побъркала докторите в Пакистан

Докторите в Пакистанския институт по медицински науки реализираха първи триумфи в лекуването на двете „ слънчеви деца “, които са към този момент 10 дни в болничното заведение.

И двете деца са близо до възобновяване и към този момент се държат като естествени деца, даже след залез слънце. През нощта даже играят с лекарите и сестрите в лечебното заведение.

Цели 13 медицински специалисти и старши доктори организираха съвсем 350 клинични теста и приложиха лекуване, вследствие на което децата към този момент са естествени през нощта. Състоянието им се усъвършенства , само че двамата братя са под 24 часово наблюдаване.

Изследванията са довели докторите до извода, че децата са ставали неактивни нощем заради отмалялост и нервна уязвимост . „ Скоро ще публикуваме положителни вести, в които освен ще посочим болестта, само че и неговото лекуване “, съобщи вицеканцлерът на медицинския университет Шахид Зулфигар Али Бхудо лекар Джавед Икрам.

Двамата братя, добили известност като „ слънчевите деца “ и техният случай безусловно обърка пакистанските лекари.

Двамата са на възраст 9 и 13 години. Те са напълно естествени и дейни деца денем. Бяха признати в болница, заради чудноват признак: щом слънцето залезе и двамата изпадат във вегетативно положение – парализа, без да могат да се движат, нито да приказват. Джавед Акрам, професор по медицина в Пакистанския институт по медицински науки, съобщи единствено преди 2 дни, че няма концепция какво провокира признаците.

„ Приемаме този случай като предизвикателство. Нашите лекари организират проучвания, с цел да открият за какво денем децата са дейни, само че щом слънцето залезе не могат да отворят очите си, не са в положение да приказват, не могат да ядат “, сподели докторът при посещаване на братята в болничното заведение.

 Акрам изясни, че държавното управление е осигурило безвъзмездна медицинска   грижа за децата, които произлизат от оскъдно семейство.

Соларните братя минаха през разширени проучвания в болница в столицата Исламабад и проби от кръвта им бяха изпратени на експерти в чужбина за спомагателни проби. Изследователите също са взели проби от почвата и въздуха в региона на родното им село.

Мохамад Хашим, татко на двамата братя, е родом от село наоколо до Кета, столица на югозападната провинция Балухистан. Със брачната половинка му са първи братовчеди и две от шестте от деца са умряли в ранна възраст. Другите им две деца към този момент не са показали някакви необикновени признаци.

Бащата има елементарна доктрина: „ Мисля, че синовете ми черпят сила от слънцето. “

През деня 13-годишният Шоайб Ахмед и брат му Абдул Рашид наподобяват обикновено дейни, енергични и радостни в болничното заведение, когато вървят до кафенето да пият чай.

„ Ще стана преподавател “, споделя Шоайб Ахмед, до момента в който по-малкият му брат желае да стане ислямски академик. Сега наподобява, че мистерията е разгадана.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР