Докторът по конституционно право Борислав Цеков съобщи вчера, че в

...
Докторът по конституционно право Борислав Цеков съобщи вчера, че в
Коментари Харесай

Юрист: Има проект за джендър обучение на учители. МОН: Не одобряваме

Докторът по конституционно право Борислав Цеков заяви през вчерашния ден, че в Института за съвременна политика са получени документи, които свидетелстват, че на 30 юли т.г., единствено 3 дни след оповестяването от Конституционен съд на Истанбулската спогодба и джендър-идеологията за противоконституционни, в Българска академия на науките Институтът за проучване на обществата и знанието придвижва план за грант от ЮНЕСКО в размер на 24 хил.долара. Срещу тези пари учители от София, Кърджали, Гоце Делчев и Видин ще преминат джендър образование, за което научните служащи ще получат възнаграждение.

Министерството на образованието няма да поддържа джендър плана за образование на учители, който кандидатства за грантово финансиране от ЮНЕСКО. Това дадоха отговор от МОН на питане на Канал 3 във връзка разкритието на юриста.

" Ако цитираният от Вас план бъде утвърден от ЮНЕСКО за финансиране, той няма да получи утвърждение да се употребява в просветителната система у нас ", дадоха отговор на Канал 3 от МОН.

От ведомството на Красимир Вълчев прецизираха още, че националната комисия, която утвърждава плановете за финансиране от ЮНЕСКО, се ръководи от Министерство на външните работи. На своето съвещание комисията е разгледала общо 7 плана, а един от тях е бил цитираният от Цеков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР