Докторът по компютърни науки от Харвард Свилен Кънев е носителят

...
Докторът по компютърни науки от Харвард Свилен Кънев е носителят
Коментари Харесай

Компютърен талант от ”Харвард” получи голямата награда ”Джон Атанасов”

Докторът по компютърни науки от ”Харвард ” Свилен Кънев е носителят на огромната премия ”Джон Атанасов ” за тази година. Той е старши софтуерен инженер в Гугъл и работи над ново потомство на най-мащабните компютърни системи в света. В Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев връчи оценките на лауреатите на президентската самодейност Награда „ Джон Атанасов “ за 2019 година, съобщи БНР.
" Започнах като физик. Минах през школата на Теодосий Теодосиев - огромният казанлъшки преподавател. Бях в Казанлъшката математическа гимназия. Конкуренцията нормално стимулира. Мечтата ми е да върша забавни неща, забавна просвета и по този начин нататък. Признанията, естествено, са необикновено скъпи, само че задачата постоянно е била забавна просвета ", съобщи доктор Свилен Кънев.

Церемонията по връчването на премиите се състоя за 17-а поредна година. Отличията са в четири категории. Получават ги млади български учени с достижения в региона на компютърните науки.

" Прави усещане, че в болшинството от тези разработки се подчертава върху стимулиране на предприемаческата интензивност. Не може да не ме радва фактът, че вземат участие от ден на ден младежи и то с блестящи достижения. Където и да учите, в каквито и научни звена и лаборатории у нас и по света да работите, вие го вършиме с мисъл за България и съхранявате връзката си с България ", сподели в приветственото си слово президентът Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР